Bayer čudesnim preokretom s dva gola u nadoknadi prošao u četvrtfinale Europa lige

Foto: EPA

NAKON 2:2 u prvoj utakmici u Bakuu azerbejdžanski prvak Qarabag stigao je u goste lideru Bundeslige i ove sezone još neporaženom Bayer Leverkusenu. Domaća ekipa Xabija Alonsa je zbog svoje nevjerojatne forme u svim natjecanjima bila veliki favorit, ali prvi su poveli izabranici Gurbana Gurbanova, azerskog trenera koji je na klupi Qarabaga dulje od 15 godina.

Qarabag je poveo u 58. minuti golom francuskog krilnog napadača Abdellaha Zoubira, ali već pet minuta kasnije gosti su ostali s igračem manje kada je lijevi bek Elvin Cafarquliyev dobio crveni nakon faula kojeg je počinio kao posljednji čovjek obrane.

Međutim i s igračem manje gosti su uspjeli podebljati vodstvo. U 67. minuti sijevnula je brza kontra Qarabaga, a bivši bek Rijeke i reprezentativac Crne Gore Marko Vešović asistirao je brazilskom napadaču Juninhu Vieri za 0:2 gostiju.

Bayer spasili golovi u 93. i 97. minuti

Qarabag je imao veliku prednost od ukupnih 4:2, ali nije se uspio obraniti s desetoricom u završnici. Nizozemski bočni igrač Jeremie Frimpong je u 72. minuti smanjio zaostatak domaće ekipe, a rezultat 1:2 stajao je na semaforu sve do treće minute sudačke nadoknade.

Kada se činilo da će Qarabag izdržati i Bayeru nanijeti prvi poraz ove sezone, ukazao se češki napadač Patrick Schick koji je ušao s klupe u drugom dijelu. Schick je golovima u 93. i 97. minuti došao do brojke od devet golova ove sezone i tako je kompletirao čudesni preokret Apotekara.

Pročitajte više