Bayern blizu dogovora s novim trenerom. Romano otkrio o čemu se pregovara

Foto: EPA

BAYERN dogovara posljednje detalje s aktualnim izbornikom Austrije Ralfom Rangnickom (65), koji bi trebao naslijediti Thomasa Tuchela i povesti minhensku momčad u iduću sezonu, objavio je najpouzdaniji insajder Fabrizio Romano. Podsjetimo, Austrija će na Europskom prvenstvu biti u skupini D s Francuskom, Nizozemskom i Poljskom. Pretpostavlja se da bi Rangnick preuzeo Bayern nakon Eura.

"Dogovor je jako blizu. Glavne stvari o kojima pregovaraju su projekt, utjecaj na dovođenje i prodaju igrača i druge. Zasad je sve pozitivno", napisao je Romano, koji je ranije otkrio da novac nije Rangnickov glavni motiv pri preuzimanju Bayerna, već mu je najvažniji projekt na kojem bi trebao raditi.

Bayern će morati platiti 15 milijuna eura odštete za Rangnicka?

Rangnick je najpoznatiji po svom radu u Hoffenheimu, RB Leipzigu, ali i Manchester Unitedu, koji je vodio u sezoni 2021./2022., kada je završio šesti s najgorim učinkom Uniteda u povijesti Premier lige. Od travnja 2022. vodi Austriju.

Podsjetimo, Bild je pisao da će Bayern morati Austrijancima platiti odštetu za Rangnicka. Očekivao se iznos od dva ili tri milijuna eura, no potom je njemački medij objavio da austrijski savez traži čak 15 milijuna eura.

Bayern se odlučio rastati od Tuchela na kraju sezone iako mu je ugovor vrijedio još godinu dana. Romano je ove posljednje detalje objavio nakon što su Bavarci odigrali 2:2 s Real Madridom u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Dok u Ligi prvaka još može do titule, Bayern je u Bundesligi nakon 11 godina ostao bez prvog mjesta, koje je pripalo Bayer Leverkusenu, a ispao je i iz njemačkog kupa.

Pročitajte više