Hrvatski vratar odlazi u Bayern i radi transfer karijere?

Foto: Profimedia

BAYERNOV insajder i Skyev novinar Florian Plettenberg ekskluzivno piše da je hrvatski vratar Dominik Kotarski (23) na meti Bayerna. Plettenberg tvrdi da neki Bayernovi šefovi imaju visoko mišljenje o vrataru grčkog PAOK-a, kojeg već izvjesno vrijeme prate. Kotarski je ozbiljan kandidat za prelazak u Bayern uz Valencijinog Gruzijca Giorgija Mamardashvilija.

Bayern traži novog vratara

Poznato je da Bayern već neko vrijeme traga za novim vratarom koji će naslijediti legendarnog Manuela Neuera (37), koji se uskoro vraća na terene nakon teške ozljede. Kotarski je ranije bio i na meti West Hama, pisalo se o odšteti od deset milijuna eura, no čini se da je interes njemačkog prvaka daleko ozbiljniji.

Dokazao se u Gorici i PAOK-u

Kotarski je u karijeri bio član NK Tondacha, Dinama, Ajaxa i HNK Gorice. Ajax ga je prije pet godina kupio za dva milijuna eura od Dinama, no u Amsterdamu talentirani Kotarski nikad nije dobio pravu šansu. Dokazao se na posudbi u Gorici 2021. godine, koja ga je otkupila od Nizozemaca za milijun eura.

Prošloga ljeta Kotarski je za dva milijuna eura otišao u grčki PAOK i postao jedan od najboljih vratara grčke lige. Kotarski je i bivši kapetan U-21 reprezentacije. Za mladu Hrvatsku ima 12 nastupa, a prema Transfermarktu vrijedi 2.5 milijuna eura. Prošle sezone je imao 41 nastup za PAOK u svim natjecanjima, a primio je 37 pogodaka. U 18 navrata je završavao meč bez primljenog pogotka.

Pročitajte više