Bayern našao drugu opciju za trenera. Već ga je kontaktirao

Foto: EPA

BAYERN će na ljeto pokušati dovesti Xabija Alonsa (42) za novog trenera, odnosno nasljednika Thomasa Tuchela, koji će na kraju sezone napustiti minhenski klub. Međutim, Bayern nije jedini koji želi Alonsa, nekadašnjeg fantastičnog španjolskog veznjaka, a sada stručnjaka koji s Bayer Leverkusenom ide prema tituli u Bundesligi te se nalazi u četvrtfinalu Europa lige. Liverpool također prati Alonsa kao zamjenu za Jürgena Kloppa.

Ne pobijedi li u utrci za Alonsa, Bayern mora imati alternativnu opciju, a Bild i Skyev insajder Florian Plettenberg navode da je to trener Brightona Roberto De Zerbi (44). Sportski direktor Bayerna Max Eberl već je razgovarao s De Zerbijem, čiji ugovor s engleskim klubom vrijedi do ljeta 2026. i koji još nije donio odluku jer ga Barcelona i Real također imaju na listama želja.

Guardiola je De Zerbija proglasio svojim nasljednikom u Manchester Cityju

De Zerbi je u trenerskoj karijeri vodio Darfo Boario, Foggiju, Palermo, Benevento, Sassuolo i Šahtar. Od rujna 2022. je na klupi Brightona te s njim igra fantastičan nogomet i nalazi se na osmome mjestu Premier lige u znatno bogatijoj konkurenciji.

Pep Guardiola, jedan od najboljih trenera u povijesti nogometa, upravo je Talijana De Zerbija prošle godine proglasio svojim nasljednikom u Manchester Cityju. Nakon što su City i Brighton bili odigrali 1:1 u 32. kolu engleskog prvenstva, Guardiola je u tunelu glavom pokazao u De Zerbijevu smjeru i rekao: "On će biti sljedeći trener Manchester Cityja."

Pročitajte više