Bayern zamjenu za Daviesa koji želi u Real našao u Liverpoolu?

Foto: EPA

ENGLESKI mediji pišu kako bi zvijezda i lijevi bek Liverpoola Andy Robertson (29) ovog ljeta mogao preseliti u Bayern München. Škotski reprezentativac prema Transfermarktu vrijedi 35 milijuna eura, a na Anfield je stigao iz niželigaša Hull Cityja prije sedam godina.

Nakon 282 nastupa za Liverpool može se pohvaliti da je osvojio sve, uključujući Ligu prvaka 2019. godine i Premier ligu godinu dana kasnije. Njegov prelazak u Bayern mogao bi biti dio šire rošade bekova svjetske klase. Naime, Real Madrid već dugo želi Bayernovog lijevog beka i kanadskog reprezentativca Alphonsa Daviesa (23).

Davies u Real, Robertson u Bayern?

Izgledi za realizaciju tog posla posljednjih mjeseci postali su veći nego prije. Bek koji vrijedi 70 milijuna eura i jedan je od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji s Bayernom ima još dvije godine ugovora, a pregovori oko novog su zapeli. Za klub iz Bavarske odigrao je 180 utakmica, a ima osam golova i 28 asistencija.

U karijeri je igrao i za Vancouver Whitecapse, za koje je u 81 utakmici zabio 12 golova te 14 puta asistirao. Za Kanadu ima 41 nastup i 14 golova. Na veliku scenu probio se u svojoj drugoj sezoni u Bayernu, kada je osvojio Ligu prvaka i bio izabran u najboljih 11 svijeta kao 19-godišnjak.

Pročitajte više