Bayern neće izbaciti Neuera. Predsjednik kluba: Razočarao nas je, neshvatljivo

Foto: EPA

PREDSJEDNIK Bayerna Herbert Heiner komentirao je izjavu golmana Manuela Neuera, koji je nezadovoljan nakon što je otkaz dobio Toni Tapalović, Hrvat koji je godinama radio u bavarskom klubu kao trener golmana. "Klubu je neshvatljivo i razočaravajuće da Manuel Neuer nije prvo razgovarao s nama, već se obratio novinarima", rekao je 68-godišnji Heiner za Marcu.

"Više sam razočaran nego ljutit jer sam mislio da će Manuel, sjajan igrač koji je ovdje dugo, prvo s nama razgovarati o tim problemima", dodao je predsjednik Bayerna, potvrdivši kako Bayern neće izbaciti Neuera, kao što je to učinio Manchester United s Cristianom Ronaldom nakon što je Portugalac kritizirao klub u intervjuu s Piersom Morganom.

Hoće li Neuer i dalje biti kapetan?

"Ne, mi smo Bayern i ovdje se takvi sukobi rješavaju interno i na kraju jačaju klub", naglasio je Hainer, ali nije potvrdio ni negirao hoće li Neuer i dalje biti kapetan kada se vrati na teren ili će to ostati Thomas Muller koji ga sada mijenja.

"Sastat ćemo se s njim i sve analizirati. Manuel Neuer je golman svjetske klase koji je s nama više od deset godina. Sada je bitno da se oporavi od ozljede, onda ćemo vidjeti što će biti", objasnio je Heiner, koji je predsjednik Bayerna postao 2019. godine.

Mnogi kritiziraju Neuera

Podsjetimo, Neuer neće braniti do kraja sezone jer je slomio nogu na skijanju na odmoru nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, a Bayern je kao zamjenu doveo Yanna Sommera. U međuvremenu je u intervjuu za Athletic govorio o otkazu Toniju Tapaloviću. Naime, Neuer je krsni kum Tapalovićevu sinu, a Tapalović je Neuerov vjenčani kum.

"Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovom su me otkazu obavijestili klupski službenici. Stiglo je to niotkud. Za Tonija je također bilo iznenađenje. Nisam razumio što se događa. Jako me pogodilo.

To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri. Kao da mi je netko iščupao srce", rekao je Neuer za The Athletic, zbog čega su ga kritizirali čelnik kluba Oliver Kahn, legendarni Lothar Matthäus i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Pročitajte više