Bayern sklapa suradnju kakvu nikad nije imao. Evo što to znači za hrvatskog talenta

Foto: Profimedia

BAYERN će sklopiti suradnju s njemačkim trećeligašem Unterhachingom, objavio je Skyov novinar Florian Plettenberg te istaknuo da minhenski klub nikad nije imao ovakav dogovor. Pregovori su pri kraju, što znači da bi Bayern u budućnosti svake sezone mogao po trojicu svojih talenata slati u Unterhaching kako bi se brže razvijali umjesto da igraju, primjerice, juniorski nogomet.

Osim što će dobiti elitne talente, Unterhaching će ovisno o broju posuđenih igrača primati financijsku kompenzaciju od Bayerna. Dakle, Bavarci žele imati klub u kojem će mladi igrači igrati ukoliko ne mogu odmah uskočiti u seniorsku momčad. Nakon toga bi se vratili u matični klub ili bili prodani.

Bayernova U-23 momčad igra regionalnu ligu i ondje se nalazi na šestome mjestu, dok je Unterhaching deveti u trećem rangu njemačkog nogometa. Sky je poslao upit navedenim klubovima, no odbili su komentirati još uvijek neslužben dogovor.

Bayernov povijesni dogovor važan je i za Lovru Zvonareka

Plan sportskih direktora Bayerna Maxa Eberla i Christopha Freunda utječe na, među ostalima, jednog od najvećih hrvatskih talenata - Lovru Zvonareka (18). Riječ je o hrvatskom U-21 reprezentativcu, koji je u ljeto 2022. u transferu vrijednom dva milijuna eura napustio Slaven Belupo i potpisao trogodišnji ugovor s Bayernom.

Ove sezone je u fantastičnoj formi. U spomenutoj regionalnoj ligi, iako je tek postao punoljetan, postigao je sedam i asistirao za šest golova u 21 nastupu, dok je u Ligi prvaka mladih zabio dva i namjestio još dva gola u četiri utakmice. O tome koliko povjerenje ima u Bayernu pokazuje da je već postao kapetan juniora.

Plettenberg navodi da je upravo Zvonarek jedan od igrača na koje bi mogao utjecati dogovor Bayerna s Unterhachingom, odnosno da bi onamo mogao otići na posudbu i sakupljati seniorske minute. Inače, već je debitirao za prvi sastav Bayerna, i to krajem siječnja, kada je ušao u posljednjoj minuti u slavlju nad Augsburgom (3:2) u 19. kolu Bundeslige.

Pročitajte više