Bayern skoro prosuo 2:0, Kane briljirao, Stuttgart dobio Borussiju u ludoj utakmici

Foto: EPA-EFE

BAYERN je u 11. kolu Bundeslige pobijedio Heidenheim kod kuće 4:2 i nastavio s fantastičnom formom ove sezone. Bavarci su poveli u 14. minuti golom Harryja Kanea koji je u 44. povisio vodstvo Bayerna na 2:0. Kod oba gola mu je asistirao Leroy Sane, a Kaneu su to bili 20. i 21. gol ove sezone u samo 16 nastupa.

Osim toga, Kane je došao do 17 golova u Bundesligi, jedan više od Fullkruga i Nkunkua koji su prošle sezone s po 16 golova bili najbolji strijelci prvenstva. No, Bayern je zakomplicirao situaciju u drugom poluvremenu i Heidienheim je u razmaku od 67. do 70. minute preko Kleindiensta i Bestea došao do 2:2. No, to je trajalo samo dvije minute prije nego što je Guerreiro vratio Bayern u vodstvo, a pobjedu Bayerna potvrdio je Choupo-Moting pet minuta prije kraja.

Veliku pobjedu ostvario je i Stuttgart koji je s 2:1 pobijedio Borussiju iz Dortmunda i prekinuo niz od dva uzastopna poraza. Stuttgart je igrom pregazio Borussiju i zaista je nevjerojatno da je zabio samo dva gola jer je bez puno zalaganja mogao barem pet.

Stuttgart promašio čuda

Georg Kobel je u 11. minuti domaćinima (Fuhrichu) obranio penal nakon čega je Stuttgart imao barem četiri "mrtve" šanse, ali je Borussijin golman sve skinuo. Gosti su poveli u 36. minuti golom Fullkruga iz prvog udarca na gol, ali je samo šest minuta kasnije Undav konačno zabio i izjednačio na 1:1.

Dominacija Stuttgarta nastavila se i u drugom poluvremenu. Redale su se šanse pred golom da bi sedam minuta prije kraja Kobel srušio Guirassyja za drugi penal koji je Gvinejac sam realizirao za 2:1 i veliko slavlje Stuttgartovih navijača.

U preostale dvije utakmice poslijepodnevnog programa Augsburg i Hoffenheim su odigrali 1:1 u susretu koji je na nekoliko minuta prekinut nakon što je pred klupu gostiju bačena petarda. Darmstadt i Mainz odigrali su bez golova.

Pročitajte više