Bayern doveo mladog trenera koji navija za Hajduk

Foto: EPA

AUSTRIJSKI Hrvat Rene Marić pridružio se omladinskom pogonu njemačkog velikana i aktualnog prvaka Bayern Münchena. Za 31-godišnjaka ovo je dosad najveći angažman. U Bayernu će biti zadužen za nadgledanje profesionalnog razvoja trenera od U-16 do U-23 uzrasta.

Prijašnji posao imao je kao pomoćnik u stožeru američkog trenera Jesseja Marscha u Leedsu, a dosadašnja trenerska biografija mladog stručnjaka porijeklom s Pelješca je impresivna, naročito s obzirom na to da nikad nije bio profesionalni nogometaš.

Navija za Hajduk

U mladosti se bavio proučavanjem taktičke teorije, o kojoj je pisao opširne tekstove na svom blogu Spielverlagerung, koji je aktivan i danas. Zahvaljujući svojim tekstovima, došao je u kontakt s nogometnim svijetom, u kojem se već niz godina strelovito uspinje.

Najprije se zaposlio u omladinskoj školi Red Bull Salzburga, a potom je od 2017. bio prvi pomoćnik njemačkom treneru Marcu Roseu. Marić i Rose uspješno su surađivali u Salzburgu i Borussiji Mönchengladbach te nešto manje uspješno u Borussiji Dortmund. Marić se inače nekoliko puta deklarirao kao navijač Hajduka, a u Belgiji je položio ispit za UEFA-inu Pro licencu.

Pročitajte više