Bayern u vrataru Olympiquea i Francuske konačno pronalazi dostojnu zamjenu za Kahna?

MINHENSKI dnevnik Tageszeitung naveo je u utorak da je Bayern sasvim blizu potpisivanja 24-godišnjeg vratara Marseillea Stevea Mandande.

Već drugu godinu je Bayern u potrazi za pravim vratarom, jer nasljednici legendarnog Olivera Kahn nisu mogli zadovoljiti njihove kriterije. Odnosi se to na Michaela Rensinga i Hans-Jörga Buta.

Tražili su iz Bayerna jedno vrijeme francuskog vratara Sebastiena Freya, čuvara mreže talijanske Fiorentine, a sada su koncentrirani na jednog drugog Francuza - Stevea Mandandu iz Marseillea, koji je trenutačno i prva opcija francuskog izbornika Raymonda Domenecha.

Jedno vrijeme je trajala mogućnost da Bayern pronađe rješenje u vrataru Schalkea Manuelu Neuru, no treneru Bayerna Louisu van Gaalu su dozlogrdili neuspješni pregovori s klubom iz Gelsenkirchena, te je udica bačena na Azrunu obalu.

Kahn: Van Gaal mora odrediti tko su glavni igrači

Oliver Kahn, legendarni vratar njemačke nogometne reprezentacije i minhenskog Bayerna, kritzirao je način rada novog trenera kluba, Nizozemca Louisa van Gaala.

Prošle sezone je Bayern ostao bez naslova prvaka u Bundesligi, a niti ove sezone nije dobro počelo klubu s novim trenerom. Bayern se trenutačno nalazi na petom mjestu ljestvice, a imaju četiri boda manje od vodećeg sastava iz Leverkusena.

"Već dvije godine se loše radi u klubu. Mislio sam da će Van Gaal promijeniti takvo stanje, ali nije", rekao je 40-godišnji Kahn koji se od Bayerna i nogometa oprostio na kraju sezone 2007/08.

"U Bayernu se moraju znati i odrediti zvijezde. Trebaju postojati nositelji igre, jer se time uzdiže kult momčadi. Ti igrači dobivaju ogromno samopouzdanje zbog takvog stava prema njima. Nema smisla svakog ljeta potpuno mijenjati momčad, dovoditi nove igrače i reći: svi ste vi jednaki", rekao je Kahn.

 

Pročitajte više