LIGE PETICE

Bayern zbog bijesnog Neuera pogazio Bracino obećanje novom golmanu

Foto: EPA

MANUEL NEUER, legendarni golman i kapetan Bayerna, bio je nepopustljiv u velikoj ljutnji prema klubu, posebno prema sportskom direktoru Hasanu Braci Salihamidžiću, i to mu se isplatilo.

Bayern Neuerovu zamjenu našao u novom Neueru

Za dva mjeseca Neuer navršava 34 godine, a u Bayernu je već osam i pol godina. Zato mu je klub našao zamjenu, i to na istom mjestu odakle je u ljeto 2011. doveo Neuera. Na ljeto iz Schalkea u Bayern kao slobodan igrač dolazi Alexander Nübel, golman koji je 11 godina mlađi od Neuera.

"Ne dam mu nijednu utakmicu!"

Tijekom prvenstvene pauze Salihamidžić je pozvao Neuera na razgovor kako bi mu izložio klupski plan za iduću sezonu. Po njemu bi Neuer od ljeta trebao pripremati nasljednika tako da mu prepusti 15-ak utakmica tijekom sezone. Neuer je decidirano to odbio i odgovorio kako nikome neće prepustiti nijednu utakmicu te da želi igrati sve mečeve iduće sezone, uključujući i prijateljske.

"Zašto Bayern dovodi novog golmana kada ima mene i odličnu rezervu?"

Nova godina nije omekšala Neuera. Sa zimskih priprema u Dohi slao je oštre poruke: "Nübel je dobar golman, ali mi već imamo jako dobrog golmana. Sven Ulreich uvijek je jako dobro obavljao posao mijenjajući me."

Što se tiče zaoštravanja konkurencije na ljeto, Neuer govori: "Uopće me ne zanima što dolazi novi vratar, ali moram istaknuti da ja u ovom klubu nisam rezerva, nego glavni golman i da uvijek želim braniti. Ako sam ja spriječen, mislim da prvi priliku treba dobiti Ulreich."

Poslao oštru poruku Braci

Neuer će zahtijevati da u njegovom novom ugovoru stoji da je on prvi golman: "Naravno da ću postaviti neke preduvjete da bismo uopće pregovarali o novom ugovoru. Imam već zamisli o tome, ali neću ih otkriti. Međutim, postoje neki moji principi od kojih neću odstupiti i koje i sami možete zamisliti."

Poslao je poruku Salihamidžiću, premda ga nije imenovao: "Kada se održi sastanak iza zatvorenih vrata, ništa s njega ne smije procuriti u javnost. Zato se to zove 'sastanak u četiri oka'. Ja, kao jedan od dva sudionika tog sastanka, nisam nikome rekao ništa, a ostali neka rade kako ih volja."

Bayern nakon Neuerove žestoke prozivke pogazio Bracino obećanje i stao iza legendarnog golmana

Čini se da će na kraju biti onako kako je Neuer želio jer Bild, koji je otkrio detalje sastanka golmana i direktora, sada ima novu ekskluzivu.

Nakon što je Neuer ogorčeno odbio Nübelu prepustiti barem par utakmica godišnje, uprava Bayerna stala je iza golmanskog velikana kluba i odbila Nübelu dati pisano jamstvo da će braniti određeni broj utakmica. Isti izvor navodi da je Salihamidžić na pregovorima Nübelu usmeno ponudio osam do deset utakmica godišnje.

To obećanje više ne vrijedi. 

Pročitajte više