koronavirus u sportu

Bayernov joker koji se odbija cijepiti dobio koronu

Foto: REUTERS/Andreas Gebert

ERIC MAXIM CHOUPO-MOTING (32), Bayernov napadački joker s klupe sa sjajnim golgeterskim učinkom s obzirom na vrijeme provedeno u igri, zarazio se koronavirusom. To je objavio najbolji njemački klub te dodao kako se Choupo-Moting osjeća dobro i da je u kućnoj izolaciji.  

Bayern ne ostaje bez jokera golgetera. On je već bez njega jer se ne želi cijepiti

Grafika: Sofascore za IndexSport

Točnije, Choupo-Moting će tamo i ostati. Razlog je taj što je on jedan od pet Bayernovih igrača koji su zbog odbijanja cijepljenja već neko vrijeme u karanteni. Igrače tog kluba koji se ne žele cijepiti predvodi Joshua Kimmich, a osim njega i Choupo-Motinga, u ovoj skupini su Jamal Musiala, Serge Gnabry i Michael Cuisance.

Petorica igrača Bayerna ne igraju jer se ne žele cijepiti, dvojica ipak popustila

Ipak, najnovije vijesti iz Njemačke su da su Musiala i Gnabry ipak odlučili primiti cjepivo. Bayern je inače jučer odlučio da neće isplaćivati plaću igračima koji završe u karanteni zbog toga što su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nisu cijepljeni. Naravno, igračima plaća neće biti isplaćena samo za onaj period koji provedu u karanteni.

 

Ovakvu odluku Bayerna izazvao je Kimmich, jedan od najplaćenijih igrača u klubu. Kimmich zarađuje 20 milijuna eura godišnje, ali se odbija cijepiti pa je zbog te odluke već neko vrijeme u karanteni. Propustio je utakmicu koju je Bayern izgubio od Augsburga u Bundesligi, a propustit će i večerašnju utakmicu s Dinamo Kijevom.

Bayern igrače ne plaća dok su u karanteni, oni spremaju tužbe

Kimmicha će tvrdoglavost koštati 768 tisuća eura, ali on ne misli mirno prihvatiti kaznu. Televizija Bayerischer Rundfunk objavila je da će se necijepljeni igrači Bayerna žaliti na to što im klub uskraćuje plaću i vjerojatno tužiti klub. Sport1 navodi da "Bayern strahuje od toga da će se momčad podijeliti u dva tabora, ali i od potpunog raspada do kojeg bi moglo doći odlaskom nekih igrača".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.