umro je gerd müller

Bayernova legenda jednom je rečenicom najbolje opisala Gerda Müllera

Foto: Guliver Image

NOGOMETNI svijet rastužila je danas vijest da je jedan od najvećih napadača svih vremena Gerd Müller preminuo u 76. godini.

Briljantni njemački napadač je u 607 utakmica za Bayern zabio 566 golova, a u Bundesligi je zabio čak 365 puta, što je apsolutni rekord. Sedam puta je bio prvi strijelac Bundeslige, a za Njemačku je u 68 utakmica zabio 62 gola. Bio je svjetski i europski prvak sa Zapadnom Njemačkom, a nakon igračke karijere je dugo bio trener Bayernovih mlađih kategorija.

"Danas je tužan, crn dan za FC Bayern i sve njegove navijače. Gerd Müller bio je najveći napadač koji je ikada postojao - i dobra osoba, prava osobnost u svjetskom nogometu. Ujedinjeni smo u dubokoj tuzi s njegovom suprugom Uschi i njegovom obitelji. Bez Gerda Müllera FC Bayern ne bi bio klub koji svi danas volimo. Njegovo ime i sjećanje na njega živjet će vječno", rekao je Bayernov predsjednik Herbert Hainer.

Od Müllera se emotivnom porukom oprostio minhenski Bayern, a koliko je Müller značio za njemački nogomet i taj klub prije nekoliko godina je jednom rečenicom najbolje opisao njegov dugogodišnji suigrač Franz Beckenbauer.

"Za sve što je Bayern postao najzaslužniji je Gerd Müller", rekao je Beckenbauer.

Pročitajte više