BBB Fan Club na Lovrincu se poklonio Ići Purgeru, Splićaninu koji je dao ime navijačima Dinama

IĆO PURGER, nadimak je pod kojim je cijela navijačka scena u bivšoj Jugoslaviji znala Splićanina Ivicu Cindrića, koji je 80-ih s navijačima Dinama, ali i Hajduka, prošao sve stadione u bivšoj Jugoslaviji.

Iako Dalmatinac, točnije Kaštelanin, navijao je za Dinamo, čiji su ga navijači zbog toga posebno cijenili, a on sam je na primjerice derbije Hajduka i Dinama na Poljudu, odlazio tako da bi prvo otputovao u Zagreb i onda s Boysima išao u Split. Poštovanje među navijačima Dinama stekao je i zato što bi iz njegovog kraja sam putovao po par stotina kilometara do Zagreba, ali ne samo na derbije, nego kako bi bio i na utakmicama Dinama i malih klubova jugo-lige.

BBB Fan Club, frakcija navijača Dinama bliska klubu, gostovanje u Splitu na prvoj polufinalnoj utakmici Kupa s Hajdukom (danas u 17.30 sati), iskoristili su kako bi obilježili 30. godina otakako je upravo Ićo Purger, zajedno sa suborcem Sandrom iz Zagreba, u ljeto 1986. u splitskom ljetnom kinu Bačvice dao ime ovoj navijačkoj skupini, po kojem je uskoro postala poznata i daleko van granica tadašnje države.
 
Navijači Dinama sjetili su se Splićanina koji je "kumovao" njihovoj navijačkoj skupini i prije utakmice Hajduk - Dinamo na splitskom groblju Lovrinac na njegovom posljednjem počivalištu položili su vijenac i zapalili svijeće. Ići u čast iznad groba su i razvili transparent, repliku najpoznatijeg s natpisom i imenom Bad Blue Boys. Dao im ga je Dinamovac i Dalmatinac koji je osim s BBB-ima, na utakmice išao i s Torcidom:

Pročitajte više