BBB se vraćaju na Poljudu: Prekidaju bojkot, ali samo hrvatskih natjecanja

NAKON točno 13 mjeseci (od kolovoza 2010. i utakmice s Varaždinom), Bad Blue Boys prekidaju bojkot Dinamovih utakmica. Međutim, ponovo će krenuti samo na utakmice hrvatskog prvenstva i kupa.

Povratak na hrvatske stadione Boysi su, kako saznajemo, usuglasili na sastanku frakcija ove navijačke skupine, a nakon jednogodišnje pauze prvi ćemo ih put vidjeti i čuti kod najvećih rivala, 10. rujna na Poljudu, dok će se na Maksimir vratiti 17.9. na utakmici s Varaždinom. Ta je utakmica tek tri dana nakon gromoglasno najavljivanog dvoboja 1. kola Lige prvaka protiv Reala, također na Maksimiru, kojeg će BBB preskočiti.

BBB neće ići na atraktivna europska gostovanja, niti će pohoditi Maksimir na domaćim europskim utakmicama, ali će Ligu prvaka gledati zajedno, na platnima i ekranima na organiziranim veselicama u gradu.

Podsjećamo, bojkot BBB-a i velikog dijela Dinamovih navijača počeo je prije godinu dana. Navijačke udruge, zajedno s građanskom inicijativom Zajedno za Dinamo, napustili su maksimirske tribine i krenuli u pravnu borbu za transparentni Dinamo, a protiv samovolje i kršenja propisa i zakona izvršnog predsjednika Zdravka Mamića i vodstva Dinama.

Navijači Dinama bojkot su prekinuli samo jednom, u listopadu prošle godine prije utakmice skupine Europa lige protiv Bruggea, kada su došli na trening i igračima tako pružili podršku.

Uprava kluba na čelu sa Zdravkom Mamićem, na razne je načine pokušavala smanjiti štetu nastalu prestankom dolaska navijača na tribine: Još od prošle jeseni publici su nudili razne nagradne igre, poklone, a sve je kulminiralo kartama po jednu i 10 kuna, koliko su koštale ulaznice za ovoljetna pretkola Lige prvaka.

Pročitajte više