LIGE PETICE

BBC: Ništa od Bilića. Legenda sa četiri ulaska u prvu ligu preuzima WBA

Foto: Profimedia

ENGLESKI mediji pisali su da je Slaven Bilić blizu povratka u West Bromwich Albion, a navijači tog kluba na zadnjim utakmicama skandirali su njegovo ime. Ipak, od toga neće biti ništa. Slaven Bilić je na proljeće 2020. uveo WBA u prvu ligu, a u prosincu te godine dobio otkaz nakon što je u prvih 13 utakmica u Premiershipu osvojio samo sedam bodova.

Bilić je WBA uveo u prvu ligu, pa dobio otkaz nakon očajnog starta bez pojačanja

Bivši hrvatski izbornik iz West Broma je otišao nakon sukoba s čelnicima kluba. Tražio je novac za pojačanja kako bi bio konkurentan u prvoj ligi, ali je dobio samo 40 milijuna eura. Nakon toga je Bilić otišao u Kinu gdje je donedavno neuspješno vodio Beijing Gouan. Sada je Bilić bez angažmana, a WBA bez trenera, pa je to pokrenulo spomenute natpise.

Bilić je po njima bio jedan od favorita za preuzimanje West Bromwich Albiona koji je nakon sedam mjeseci raskinuo suradnju s Valerienom Ismaelom. WBA je šesta momčad druge engleske lige i do kraja sezone ga čeka velika borba za plasman u Premierligu. WBA je ovog tjedna trebao obaviti razgovore s Bilićem, Steveom Bruceom i Johnom Terryjem.

BBC i Athletic: Pitanje je sata kad će Bruce postati trener West Broma

Prema kladionicama je Bruce uvjerljivo najveći favorit za dobivanje posla, a na drugom mjestu je Bilić. Čini se da su kladionice dobro procijenile jer dva pouzdana izvora, BBC i Athletic, ističu da je pitanje sata kada će WBA objaviti da je njegov novi trener Steve Bruce. Iskusna (61) igračka i trenerska legenda engleskog nogometa, Bruce je kao kapetan Fergusonovog Uniteda osvojio sve osim Kupa/Lige prvaka, a kao trener se specijalizirao za spašavanje manjih klubova te njihovo uvođenje u prvu ligu. Bez angažmana je otkako je u listopadu dobio otkaz u Newcastleu nakon što je klub preuzela Saudijska Arabija.

Biliću je posao uzela legenda specijalizirana za ulazak u prvu ligu

Dvije sezone prije toga je s Newcastleom u Premiershipu završavao na 13. i 12. mjestu. BBC piše da će Bruce prihvatiti ponudu West Broma, a Athletic da WBA završava sastavljanje ugovora za poznatog trenera. 

West Brom želi trenera koji će ih uvesti u prvu ligu. Premda je Bilić upravo s tim klubom pokazao da to zna, za ovaj zadatak nema boljeg čovjeka od Brucea. Birmingham je uveo u elitu preko doigravanja 2002., a onda isto s tim klubom napravio 2006. izravno, kao drugoplasirani u Championshipu. Dva ulaska u prvu ligu ima i s Hullom, 2013. kao drugoplasirani direktno i 2016. nakon play-offa. 

Pročitajte više