hrvatski nogometaši

BBC: Slaven Bilić potvrdio da želi klupu bivšeg prvaka Europe i otočkog velikana

Foto: Epa

SLAVEN BILIĆ je prvi favorit za preuzimanje klupe slavnog Celtica. Prvi otočki klub koji je osvojio naslov prvaka Europe (1967.) traži novog trenera i stupio je u kontakt s Bilićem, a bivši hrvatski izbornik priznao je da je otvoren za pregovore. Tu je vijest danas objavio BBC.

Slaven Bilić je prije tri mjeseca dobio otkaz u Al-Ittihadu, najtrofejnijem klubu Saudijske Arabije. Ondje se bivši hrvatski izbornik zadržao samo pet mjeseci.

Biliću je to bio drugi otkaz u godinu i pol, otkako je u studenome 2017. godine napustio West Ham. Tada je nakon otkaza čekao na novi posao skoro godinu dana, ali sada bi, otkrivaju škotski mediji, čekanje moglo biti puno kraće.

Bivši trener West Hama povezivao se i s klupom škotske reprezentacije, no BBC piše kako Bilić preferira posao u klubu. Slavna povijest Celtica privlači Bilića i postoji velika mogućnost da se preseli u Glasgow već ovog ljeta.

Nakon što se od aktivnog nogometa oprostio 2000., Bilić je odmah postao trener Hajduka. Vodio je i mladu reprezentaciju Hrvatske, a 2006. godine Bilić je postao izbornik A reprezentacije. Nakon što je s reprezentacijom otišao na Europsko prvenstvo 2012., napustio je poziciju izbornika i najprije je prihvatio posao trenera moskovskog Lokomotiva, a zatim je 2013. godine postao trener Bešiktaša.

2015. godine sjeo je na klupu West Hama koji je vodio do 2017., a zadnji posao mu je bio u Saudijskoj Arabiji.

 

 

 

Pročitajte više