MLS

Beckhamov klub dobio najveću kaznu u povijesti MLS-a zbog malverzacija s ugovorima

AP Photo/Kamil Krzaczynski/Guliver

INTER MIAMI dobio je rekordnu kaznu u američkom MLS-u zbog malverzacija u prijavi ugovora nekoliko igrača.

Klub koji igra drugu sezonu u MLS-u, a jedan od osnivača mu je David Beckham, kažnjen je s više od dva milijuna dolara jer Blaisea Matuidija i Andresa Reyesa nije prijavio kao posebno označene igrače koji se ne računaju u ograničenje plaća te jer je prijavio plaću trojice igrača kao nižu od stvarne.

Liga je prije nekoliko tjedana pokrenula istragu protiv Intera zbog neregularnosti s rosterom, a ona je rezultirala kaznom od dva milijuna dolara klubu te 250.000 dolara Jorgeu Masu iz uprave. Osim toga, u raspodjeli novca klubovima tijekom sljedeće dvije sezone Inter Miami dobit će 2.271.250 dolara manje.

MLS dopušta klubovima po tri igrača koja će moći imati neograničene ugovore, odnosno koji se neće računati pod salary cap. Klub iz Miamija već je imao Gonzala Higuaina, Rodolfa Pizarra i Matiasa Pellegrinija kao takve povlaštene igrače, a Matuidija i Reyesa nije prijavio u tu kategoriju, iako ih je visoko platio.

Istraga je utvrdila da Beckham ni ostali vlasnici nisu odgovorni za ovo kršenje pravila, kao ni sporni igrači, nego samo Paul McDonough, bivši sportski direktor koji je u međuvremenu prešao u Atlantu, koja ga se odrekla odmah nakon vijesti o kazni.

Pročitajte više