Bekovi Nizozemske protiv patuljaka igrali kao Haaland. Evo čudesnih brojki

Foto: Profimedia

NIZOZEMSKA, suparnik Hrvatske u polufinalu Lige nacija, u drugom kolu kvalifikacija za Euro dočekala je Gibraltar te ga pobijedila 3:0. Strijelci su bili Memphis Depay u 23. te Nathan Ake dva puta, u 50. i 82. minuti. Rezultat ne pokazuje koliko je to bio susret potpuno neusporedivih suparnika jer Nizozemska, šesta na FIFA-inoj ljestvici, kojoj je vrijednost momčadi 519 milijuna eura, uništila je 200. reprezentaciju svijeta vrijednu 1.84 milijuna eura.

Rezultat ni blizu ne pokazuje što je šesta reprezentacija svijeta napravila onoj koja je na 200. mjestu

Gosti su od 51. minute imali igrača manje nakon isključenja Walkera. Nizozemska je na susretu imala čak 51 udarac prema suparničkim vratima, a od toga 12 u okvir vrata. S druge strane, Gibraltar nije zaprijetio ni jednom. Cjelokupna statistika Nizozemske s ove utakmice je suluda, pa je tako uz ranije navedene brojke zabilježeno 86% posjeda lopte za Nizozemce i čak 19 kornera.

Nizozemci su među sobom razmijenili 694 dodavanja, a igrači Gibraltara samo 55. Također, igrači Gibraltara su otklonili čak 78 opasnosti pred svojim golom. Može se reći da je Nizozemska na kraju pobijedila samo 3:0.

Pojedinačna statistika nizozemskih igrača na ovoj utakmici je također fascinantna. Lijevi bočni Nathan Ake je protiv Gibraltara odigrao partiju života i zaslužio ocjenu 10 na Sofascoreu. Osim što je postigao dva gola, što je već samo po sebi raritet za beka, imao je i čak devet udaraca na gol, što je gotovo nevjerojatno za igrača na njegovoj poziciji. Naravno da je igrač Manchester Cityja dominirao protiv gibraltarskih amatera na tlu i u zraku, ali još jedna čudesna brojka vezana za njega je 119. Toliko je naime imao dodira s loptom.

Na drugom beku Nizozemska je također imala povijesno raspoloženog igrača. Denzel Dumfries je doduše poznat po ofenzivnom doprinosu u Interu i nacionalnoj momčadi, ali ono što je napravio protiv Gibraltara je previše čak i za njega. Ocjenu od 9.1 zaslužio je s dvije asistencije i također puno dodira s loptom, 113. Od 94 pokušaja dodavanja samo tri su mu bila netočna.

Koliko je ovo bila bizarna utakmica svjedoči i učinak Codyja Gakpa. Lijevo krilo Liverpoola i Nizozemske je za samo 45 minuta briljiralo sa savršenim učinkom u driblinzima, dugim loptama i osvojenim duelima. U svim ovim kategorijama nije imao nijednu grešku.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE NIZOZEMSKE PROTIV GIBRALTARA

Pročitajte više