Belgija bitno oslabljena za Hrvatsku: Van Buyten i Defour otpadaju, Dembele i Mirallas upitni

CRVENI ĐAVOLI će najvjerojatnije Hrvatsku u Bruxellesu dočekati u bitno oslabljenom sastavu, jer za susret koji se igra u srijedu dvojbeni su ključni igrači u svakoj od linija.

Bayernov branič Daniel Van Buyten javio je izborniku Advocaatu da je ozlijeđen, 21-godišnji Steven Defour, mladi veznjak i kapetan aktualnog belgijskog prvaka Standarda iz Liegea (na kojega su oko bacili mnogi veliki europski klubovi) također se ne osjeća najbolje jer nije potpuno zaliječio lom noge iz rujna.

Pribrojimo li tome da se napadač branitelja nizozemskog naslova AZ-a Moussa Dembele ozlijedio u prvenstvenoj utakmici ovog vikenda protiv Vitessea, jasno je zašto je belgijski izbornik Dick Advocaat već ispisao pozivnice za rezerve iako se navedena trojka do danas mora pojaviti u Bruxellesu kako bi reprezentativni liječnik utvrdio mogu li konkurirati za prijateljsku utakmicu koja se igra u srijedu.

Jedan od onih koji je naknadno pozvan je Gentov veznjak Yassine El Ghanassy, čiji angažman belgijski savez smatra "diplomatskom" pobjedom jer mu je Fifa odobrila da zaigra za Belgiju, iako je na 19-godišnjaka pravo polagao i marokanski savez.

Dinamov krvnik Lukaku treći najmlađi reprezentativac u povijesti

Anderlechtov napadač, kojega su nakon poraza od Anderlechta ove jeseni na Maksimiru dobro zapamtili svi Dinamovci, nastupom protiv Hrvatske postat će treći najmlađi reprezentativac Belgije u povijesti; Fernand Nisot imao je 16 godina i 19 dana kada je davne 1911. debitirao za izabranu vrstu. Anthony Vanden Borre prije pet godina je prvi put nastupio za Belgiju sa 16 godina i 187 dana.

Romelu Lukaku, iako mnogi sumnjaju u njegove godine ("Ako on ima 16 godina, meni su 32", rekao je Dejan Lovren nakon što ga je čuvao u utakmici Europa lige) će u srijedu imati točno 16 godina i 296 dana.

Podsjetimo, belgijski izbornik je za prijateljski susret s Hrvatskom, koji se u srijedu igra 3. ožujka u Bruxellesu, pozvao sljedeće igrače:

Golmani:

Logan Bailly (Mönchengladbach)
Jean-François Gillet (Bari)

 
Braniči:

Jelle Van Damme (Anderlecht)
Daniel Van Buyten (Bayern München)
Thomas Vermaelen (Arsenal)
Toby Alderweireld (Ajax)
Steve Colpaert (Zulte Waregem)
Vincent Kompany (Manchester City)
Nicolas Lombaerts (Zenit)

Vezni igrači:

Thomas Buffel (Racing Genk)
Mehdi Carcela (Standard)
Jonathan Blondel (Club Brugge)
Steven Defour (Standard)
Karel Geraerts (Club Brugge)
Maarten Martens (AZ)
Jan Vertonghen (Ajax)
Axel Witsel (Standard)

Napadači:

Romelu Lukaku (Anderlecht)
Kevin Mirallas (Saint-Etienne)
Wesley Sonck (Club Brugge)
Moussa Dembélé (AZ)
Eden Hazard (Lille)

Pročitajte više