Belgija u rasulu pred Hrvatsku. Legende se svađaju, izbornik kritizira igrače

Foto: Profimedia

BELGIJA je na Svjetsko prvenstvo došla kao brončana s prošlog SP-a, drugoplasirana reprezentacija FIFA-ine liste i puna zvijezda. Ipak, u prve dvije utakmice u Kataru pokazuje da je velika generacija prestara, na zalasku te da su u momčadi jako narušeni odnosi. 

Prvo je Belgija jedva i uz veliku sudačku pomoć pobijedila autsajdera Kanadu (1:0), a zatim je izgubila od Maroka (0:2), još jedne reprezentacije od koje je na papiru daleko jača. U obje utakmice je igrala loše, a izjave najistaknutijih članova reprezentacije pokazuje da zadnju utakmicu skupine protiv Hrvatske, u kojoj joj samo pobjeda jamči siguran prolazak, dočekuje u ništa boljoj atmosferi.

Genijalni veznjak Kevin De Bruyne (31) je prije utakmice s Marokom izjavio ono što mnogi navijači reprezentacije smatraju činjenicom: da je Belgija prestara za osvajanje SP-a. Nakon poraza odgovorio mu je legenda Jan Vertonghen. Branič koji je s 144 utakmice za reprezentaciju rekorder Belgije, očito se s obzirom na svoju dob (35) osjetio prozvanim, pa je ovako uzvratio De Bruyneu, zaduženom za kreaciju i golove: "Vjerojatno loše napadamo zato što smo prestari, zar ne?".

Još jedan dokaz očajnog ozračja u momčadi dao je izbornik Roberto Martinez. On je nakon poraza od Maroka za veliki neuspjeh okrivio igrače: "To je pitanje stanja duha, ne nedostatka tehničke kvalitete. Sada je to odgovornost igrača. Prije ove utakmice sam im dao ono što su tražili; da puno rade s loptom, ali protiv Maroka nisam vidio lakoću u njihovoj igri." Jasno je dakle da Belgija odlučujući meč s Hrvatskom u četvrtak čeka opterećena brojnim problemima.

Pročitajte više