NOGOMET

Belgijski drugoligaš osvojio Kup ali bi mogao ostati bez Europa lige

Screenshot: Twitter

NOGOMETAŠI drugoligaša Mechelena pobjednici su belgijskog Kupa nakon što su u finalnom susretu u Bruxellesu pobijedili Gent s 2:1.

Gent je poveo u 32. minuti golom Mamadoua Diarre, no šest minuta kasnije izjednačio je Nikola Storm. U drugom poluvremenu Mechelen je stigao do pobjede pogotkom Germana Mere u 62. minuti.

Mechelenu, koji je ove sezone izborio povratak u elitni razred belgijskog nogometa, bio je to drugi naslov pobjednika Kupa nakon što je slavio i 1987. godine.

KAA Gent - KV Mechelen Live Score

Upitna Europa liga zbog optužbi za namještanje utakmica

Belgijski drugoligaš pobjedom u finalu Kupa izborio je i plasman u skupine Europa lige, ali zasad samo na papiru. Klub koji se lani oprostio od elitnog ranga belgijskog nogometa i dalje je pod istragom zbog namještanja utakmica.

Nisu samo oni pod istragom, ali Mechelen može najviše izgubiti ako ih Nogometni savez Belgije proglasi krivima. Uz ostale sankcije, bila bi im oduzeta i licenca za igranje u eurokupovima. U tom slučaju plasman u Europa ligu kroz osvajanje Kupa može postati uzaludan.

Uskoro se očekuje konačna odluka, a tek nakon toga bit će poznato hoće li Mechelen zaista zaigrati u Europa ligi naredne sezone.

Pročitajte više