lige petice

Bendtner: Urlao sam na Wengera, rekao sam mu da je šup*ina i drkad*ija

Foto: EPA

NICKLAS BENDTNER otkrio je u svojoj novoj knjizi da je pogrdnim riječima nazvao Arsenea Wengera kad je prije nekoliko godina saznao da mu je Francuz stopirao transfer u Crystal Palace.

Bivši napadač londonskog kluba 2013. godine bio je u lošoj formi i ispao je iz konkurencije najboljih u sastavu Arsenala. Pregovori između dva gradska rivala trajali su neko vrijeme i transfer Danca na Selhurst Park bio je vrlo blizu realizacije.

No, kako Bendtner otkriva u svojoj novoj knjizi pod naslovom "Obje strane", na završni dan prijelaznog roka saznao je da ipak ostaje na Emiratesu. Danac je nazvao Wengera, izderao se na njega i izvrijeđao ga. 

Mirror je danas objavio ulomak iz Bendtnerove knjige u kojoj opisuje taj događaj.

"Otkucalo je 20 sati i zazvonio mi je telefon. Bio je to Wenger koji je odmah prešao na stvar. 'Ne radi se o tvom transferu', rekao je. 'Nismo uspjeli kupiti napadača kojeg smo htjeli, pa ćeš ti biti zamjena. To će ti biti posao iduće godine.'

Poklopio sam mu, pogledao u Toma (op. a. Tom Brookes, Bendtnerov agent) koji je slegnuo ramenima. Potom sam ga nazvao i rekao jako puno ružnih i uvredljivih riječi. Kao primjerice šup*ino i drka**ijo".


Ipak, Bendtner mu se kasnije ispričao.

"Nisam mogao spavati, ali već idućeg dana sam otišao izravno u trenerov ured. Ispričao sam mu se. Zaista nisam htio biti Wengerov neprijatelj. On i Morten Olsen (bivši izbornik Danske) su valjda jedine dvije osobe koje sam najmanje htio razočarati", piše Bendtner u svojoj knjizi.

Nestašni napadač ipak je napustio Arsenal, ali godinu kasnije kad je otišao u Njemačku i potpisao za Wolfsburg.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više