Benzema na tajnom sastanku u Ženevi dogovorio prelazak u Real nakon SP-a

INFORMACIJE iz španjolskih medija govore kako će trenutno najtraženiji napadač na svijetu ipak svoj dječački san pretvoriti u stvarnost te postati član madridskog Reala.

Napadač Lyona nekoliko je puta istaknuo kako mu je velika želja jednoga dana zaigrati za madridski Real.

"Već sam nekoliko puta rekao da je od dječačkih dana moj san zaigrati za Real Madrid. Postoji još nekoliko zanimljivih momčadi, no Real je klub koji mi se najviše sviđa", rekao je Benzema krajem prošle godine.

Iako su mu iz Lyona tada poručili kako prodaja ne dolazi u obzir te da može otići tek kada mu istekne ugovor, a to bi bilo u ljeto 2013., navodno je mladi francuski napadač održao tajni sastanak s vodstvom Reala u Ženevi, na kojem je dogovorio svoj prelazak u kraljevski klub nakon Svjetskog prvenstva 2010. Benzema je dogovorio ugovor sa Španjolcima u trajanju od pet godina.

Francuz je tajno pregovarao s Florentinom Perezom, bivšim predsjednikom Reala i jednim od najbogatijih biznismena na Pirenejima, koji ima sjajna iskustva iz prošlosti s vrbovanjem nogometnih veličina. Na sličan je način doveo Zinedinea Zidanea i Luisa Figa u Madrid.

Transfer će prema informacijama biti težak 40 milijuna eura, a poklapa se s vjerojatnim odlaskom Raula u nogometnu mirovinu.

Karim Djaziri, Benzemin agent je odbacio mogućnost da je njegov klijent potpisao bilo kakav predugovor s Perezom.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više