Benzema se oprostio od Reala: Htio sam ostati, ali pojavila se druga prilika

Foto: EPA

FRANCUSKI nogometaš Karim Benzema oprostio se od Real Madrida, kluba u kojem je osvojio rekordnih 25 trofeja tijekom 14 godina. Na službenoj konferenciji za medije rekao je da je htio produljiti ugovor, ali da mu je stigla prilika iz Saudijske Arabije koju je prihvatio u dogovoru s obitelji.

"San mi je bio potpisati za Real Madrid i ostati ovdje, no došla je druga prilika. Odluku sam donio u dogovoru s obitelji", izjavio je 35-godišnji Benzema u sportskom kampu Real Madrida, gdje je bio u pratnji braće i oca. Benzema je potpisao ugovor sa saudijskim Al-Ittihadom, čije ime nije spomenuo na oproštaju. Nije rekao ni zašto je odlučio otići tamo.

"Real Madrid je najbolji klub na svijetu, no smatram da je sada trenutak za otići i početi novu priču", rekao je Benzema, koji bi tako iduće sezone trebao zaigrati u ligi u kojoj je i nekadašnji najbolji Realov strijelac Cristiano Ronaldo.

Perez zamijenio Modrića i Dončića

Španjolski novinari smatraju da je presudan bio novac ponuđen iz Saudijske Arabije, ali i to što je musliman pa će biti blizu tamošnjem svetištu u Meki. Benzema, porijeklom Alžirac, trebao bi se brzo prilagoditi na život i kulturu Saudijske Arabije. 

Organiziranom oproštaju prisustvovali su Nacho Fernandez i Luka Modrić, dvojac koji bi od Benzeme mogao naslijediti kapetansku vrpcu, te Lucas Vazquez i golman Thibaut Courtois.

Događaj je otvorio klupski predsjednik Florentino Perez, koji je pozdravljajući okupljene zabunom rekao "dragi Luka Dončić" spomenuvši bivšeg Realovog košarkaša, no odmah se ispravio i rekao "dragi Luka Modrić". Kapetan hrvatske reprezentacije samo se nasmijao, baš kao i ofenzivni igrač Vazquez, koji se u tom trenutku okrenuo prema Modriću.

"Prošlu nedjelju vidio sam ogromnu tugu ne samo navijača Real Madrida nego i drugih ljubitelja nogometa", rekao je Perez. "Pretvorio si se u jednog od najboljih igrača Reala svih vremena. Bili smo sretni što smo te imali 14 godina jer smo svjedočili nevjerojatnim stvarima koje si ovdje radio. Dragi kapetane, svi smo ponosni na tebe", dodao je.

Real će dovesti napadače

Perez je rekao da je Benzema, peti igrač po broju nastupa u 121 godina dugoj povijesti kluba, uspio pobuditi emocije kod svih koji vole nogomet. Tijekom događaja novinarima nisu bila dopuštena pitanja pa ostaju nepoznati detalji zašto je Benzema, koji je imao ugovor do 30. lipnja, odbio ideju o produljenju.

Također ostaje nepoznato koga će trener Carlo Ancelotti, koji je također bio u publici, koristiti iduće sezone u vrhu napada. Španjolski mediji nagađaju da će Perez i klupski direktor Jose Angel Sanchez pokušati dovesti kapetana engleske reprezentacije Harryja Kanea iz Tottenhama.

Sa stadiona Santiago Bernabeu odlaze i napadači Marco Asensio, Mariano Diaz i Eden Hazard pa će klub morati dovesti još nekoga kao zamjenu. Realovi brazilski mladi napadači Vinicius Junior i Rodrygo trebali bi iduće sezone biti još važniji.

Pročitajte više