Beograd domaćin Final foura: Nema love za grijanje, ali ima za Final four

ODLUKA je donesena, Beograd je domaćin Final foura. Cibona će se za naslov prvaka NLB lige boriti u Beogradskoj areni na Final four turniru od 16. do 18. travnja. Zagreb je tako izgubio bitku za domaćinstvo turnira posljednje četvorice gdje će osim Vukova sudjelovati još tri srpska kluba Partizan, Crvena Zvezda i Hemofarm.

"Obavili smo prve razgovore s ljudima iz grada koji su nam dali punu podršku za organizaciju završnog turnira. Čekamo službenu potvrdu, ali možemo već sada reći da će se Final Four održati u Beogradskoj areni",  rekao je za Novosti glavni menadžer Zvezde Milan Opačić.

Troškovi organizacije turnira iznose gotovo 300 tisuća eura, a polovica svote odlazi na bogati nagradni fond. Prema pisanju srpskih medija, Zvezda i Partizan trebali bi dobiti i znatnu pomoć grada Beograda koji će sufinancirati dio iznosa.

Točan raspored i parovi završnog turnira znat će se nakon što završi posljednje regularno kolo. Partizan je sigurno prvi, dok bi Cibona pobjedom u Domžalama trebala osigurati drugu poziciji i izbjegavanje četvrtfinaliste Eurolige već u polufinalu. Ukoliko Cibona ne uspije savladati Helios, Vukovi će biti tek četvrti što im nikako ne ide u prilog jer će se morati suočiti s Partizanom već u prvoj utakmici.

Beograd domaćin uprkos velikim problemima s financijama

Najbolja srpska košarkaška momčad, Partizan, ima velikih problema sa financiranjem svoga rada, što samo po sebi nije nikakva novost. Klub ima problema i s financiranjem grijanja u dvorani Pionir, no sufinancirat će završnicu NLB lige zajedno sa Crvenom Zvezdom i gradom Beogradom. U Beogradu se nadaju da će troškove organizacije, koji se kreću oko tristo tisuća eura, nadoknaditi samim turnirom.

Treba reći da su beogradski klubovi u puno lošijoj situaciji od primjerice Cibone kojoj svake godine na račun sjeda tri milijuna eura od grada koji djelomično financira funkcioniranje Vukova.

"Očekujemo zaradu od prodaje ulaznica za utakmice, spontora te prodaje TV prava. Sve će se dijeliti na tri djela", kaže Milan Opačić iz KK Crvena Zvezda.

U Beogradu smatraju kako Arena neće biti poluprazna na završnom turniru koji se održava od 16. do 18. travnja.

"Smatramo kako će doći navijači iz okolnih država, očekujemo puno novinara i predstavnika raznih kompanija. Ovaj turnir je od velikog značaja", kaže Opačić za srpske Večernje novosti.

M.P.
Foto: Nenad Dugi (Cropix)

Pročitajte više