"BESTIJALNI DONČIĆ ODVEO REAL U BEOGRAD" Španjolci oduševljeni čudesnom tricom s jedne noge

Screenshot: Youtube

"SLOVENSKI DRAŽEN" odavno je nadmašio mladenačka (19) čuda slavnog prethodnika po kojem je dobio nadimak, a upravo je izveo još jedno. 

Luka Dončić je nevjerojatnom tricom, ubačenom s osam metara od table, dok mu je suparnički igrač bio na ruci, a on sam na jednoj nozi, odveo Real na Final Four Eurolige, koji se od 18. do 20. svibnja igra u Beogradu.
 
Branitelju naslova Fenerbahceu i Žalgirisu, koji su se kvalificirali dan ranije, u petak su se pridružili CSKA iz Moskve i Real.
 
U Madridu je domaćin uoči posljednjih 10 minuta protiv Panathinaikosa imao 18 koševa razlike, ali su gosti uspjeli minutu prije kraja smanjiti na 85:82. 

Kao i uvijek kada se lomi utakmica, najveći klub spašava "mali" tinjedžer. Minutu i devet sekundi prije kraja utakmice, Luka Dončić pogodio je spomenutu tricu s istekom napada za 88:82 i spasio Real.
 
Nakon utakmice, Donačića koji je sa 17 koševa vodio Real do pobjede 89:82 Marca je u tekstu pod naslovom "Dončićeva bestijalnost odvela Madrid na Final Four" ovako nahvalila Realovog junaka:
 
"Puno sreće, hrabrosti i talenta trebalo je Dončiću za potez utakmice. Real je na kraju utakmice jedva izdržavao nalete jakog Panathinaikosa, koji je nadoknadio ogroman zaostatak. Semafor koji odbrojava napad došao je do nule, a Dončić je završio s loptom u ruci. Odlučio je pucati na koš, iako je bio gotovo osam metara od koša i sa suparnikom na ruci. Lopta se odbila od table i ušla u koš. Sretnom i odlučujućom tricom Real je zapečatio pobjedu i otišao izravno na Final Four u Beograd."

Pročitajte više