Obitelj tuži Formulu 1 zbog Bianchijeve smrti: "Nesreća se mogla izbjeći"

Foto: Getty Images/Guliver Image

SLUČAJ tragično preminulog vozača Formule 1 Julesa Bianchija još nije zaključen. Prema najavama u engleskim i francuskim medijima, njegova obitelj će pokrenuti tužbe protiv onih koje smatra odgovornima za nesreću na japanskoj stazi Suzuka 2014. godine.


Bianchi je, podsjetimo, preminuo 17. srpnja prošle godine nakon što je u listopadu 2014. izletio sa staze tijekom VN Japana i zabio se u kran. Ozljede glave bile su kobne, a nada u oporavak trajala je čak devet mjeseci kada je 25-godišnji Francuz izgubio bitku za život.

Tragedija je potresla sportski svijet, a obitelj je odlučila tužiti odgovorne. Pokrenut će postupke protiv FIA-e, Bianchijeve momčadi Marussia, kao i Formila One Group, kojoj je na čelu Bernie Ecclestone.

Odvjetnici obitelji tvrde: "Nesreća se mogla izbjeći". Dodaju da su napravljene pogreške koje su doprinijele nesreći, kao što su greške u planiranju, tajmingu, organizaciji i vođenju utrke, a sve se odigralo u opasnim uvjetima tijekom sezone tajfuna u Japanu.

"Tražimo pravdu za Julesa, želimo utvrditi istinu o odlukama koje su dovele do nesreće našeg sina"; rekao je Bianchijev otac Philippe.

Bianchi je prvi vozač Formule 1 koji je preminuo od posljedica nesreće tijekom vikenda utrke još od nesreće Ayrtona Senne 1994. godine.
 

Pročitajte više