Bielsa "frustriran što nije srušio Barcelonu", Guardiola hvali agresivnost Athletica

JOSEP GUARDIOLA pohvalio je momčad Athletic Bilbaa na predstavi protiv njegovih nogometaša. Utakmica u Baskiji završila je rezultatom 2:2. Barcelona je pogotkom Lionela Messija u sudačkoj nadoknadi došla do boda.

Nakon utakmice Guardiola nije bio razočaran izvedbom svojih nogometaša, već je izjavio da je uživao u utakmici te da se u dosadašnjoj karijeri još nije susreo s momčadi koja igra tolikim intenzitetom kao Athletic.

"Ponosan sam na svoje igrače i želim čestitati Atheltic Bilbau. Svi su mogli uživati večeras u nogometu zahvaljujući izvedbi nogometaša obiju momčadi. Ovo je bila najbolja utakmica na kojoj sam prisustvovao", priznao je Guardiola.

"Rekao sam i prije utakmice da su nogometaši Athletica kao zvijeri. Nikada nisam igrao protiv momčadi koja igra s tolikim intenzitetom, toliko agresivno i koja ne ostavlja ni najmanje slobodnog prostora na terenu. Ako niste na to spremni pobijedit će vas", kaže trener katalonske momčadi.

Guardiola je pohvalio sve svoje igrače, ali je ipak na kraju istaknuo izvedbu Lionela Messija koji se po tko zna koji put pokazao kao veliki igrač završnice susreta.

"Stvorili smo mnogo prilika za gol, ali kako da budemo sretni kada nam je cilj uvijek pobijediti? Postojale su i pogreške, ali igrači su igrali jako dobro. Messi je odigrao fantastično, kao i uvijek", zaključio je Guardiola.

Barcelona je ostala na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, ali je sada njezin zaostatak za Real Madridom porastao na tri boda.

Bielsa: Možda ne bi bilo zasluženo da smo dobili, Barca je imala više prilika

Trener Athletic Bilbaa Marcelo Bielsa bio je nezadovoljan što njegova momčad nije izdržala do kraja...

"Frustrirajuće je što nismo pobijedili Barcelonu. Možda ne bi bilo u potpunosti zasluženo s obzirom da su imali boljih prilika od nas, ali kada smo već došli tako blizu zaista je frustrirajuće da nismo uspjeli", rekao je Bielsa.

"Međutim, konačni rezultat je dobar pokazatelj onog što se događalo na terenu. Obje su momčadi morale pružiti nadljudske napore da bi parirale jedna drugoj", zaključio je Bielsa.

Pročitajte više