Bielsa prije rušenja Argentine krenuo prema klupi. Onda je pred njega stala legenda

Screenshot: X

URUGVAJ je na gostovanju kod Argentine senzacionalno pobijedio 0:2 u utakmici južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Temperamentni gosti utakmicu su nabili intenzitetom te na kraju uspjeli stići do pobjede protiv aktualnih prvaka svijeta. Ronald Araujo zabio je gol u 41. minuti za 0:1, dok je pobjedu gostiju potvrdio Darwin Nunez u 87. minuti.

Jedna scena koja se dogodila prije početka utakmice sada je viralna na društvenim mrežama. Naime, izbornik Urugvaja Marcelo Bielsa je po izlasku iz svlačionice krenuo prema svojoj klupi, a tamo ga je čekao Pablo Aimar, član stručnog stožera argentinske reprezentacije. Bielsa ga je trenirao ranije u karijeri pa su se srdačno zagrlili i pozdravili, a na Bielsinom licu se moglo jasno vidjeti iznenađenje kad je ugledao Aimara.

Velika pobjeda Urugvaja

Podsjetimo, Argentina je u ovim kvalifikacijama dosad bila savršena. U četiri odigrane utakmice imala je jednako toliko pobjeda, dok je Urugvaj u utakmicu ušao s dvije pobjede, jednim remijem i jednim porazom. Prekinut je niz od 14 uzastopnih pobjeda Argentine, koji je krenuo na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Također, Messijeva momčad imala je samo jedan poraz u posljednjih 50 utakmica sve dosad.

Koliko rijetko Argentina kiksa doma u ovim kvalifikacijama, govori i podatak da je u zadnjih 66 godina izgubila samo pet puta. Slavili su Kolumbija 1993., Brazil 2009., Ekvador 2015., Paragvaj 2016. te Urugvaj ove godine.

Pročitajte više