BiH mediji likuju: Hrvati očitali smo vam košarkašku lekciju, poigrali smo se s vama!

BIH MEDIJI u potpunosti, i sa svakim pravom, pišu hvalospjeve reprezentaciji Bosne i Hercegovine nakon pobjede nad indisponiranom i nevidljivom reprezentacijom Hrvatske. Tajna pobjede nije u tome koliko su reprezentativci BiH bili dobri, već koliko su Hrvati bili loši.

>Totalni debakl: Vrankovićeva Hrvatska se osramotila protiv BiH i stigla na rub ispadanja

>

Na krilima Mirze Teletovića BiH je ostala u igri za prolaz u drugi krug natjecanja, stoga naslov Sport Centra: "Ostali smo u igri, bog Hrvati, dobar den Makedonci", poručuje kako će Teletović i ekipa dati sve od sebe da pobijede najugodnije iznenađenje turnira.

U balkanskom derbiju bosanska sevdalinka savladala dalmatinske klape, zagorske popevke i slavonsku tamburicu

"Hrvatska je više nego spretno lovila tijekom cijele utakmice rezultat, ali izvanredni Domercant, kao i prvi strijelac Teletović, rasturio je naše komšije", pišu u nastavku. I doista, Hrvatsku ne treba brinuti poraz od reprezentacije BiH, već činjenica kako su izgubili zbog stava "lako ćemo". Takav stav su "nanjušili" Teletović i ekipa, pa su očitali lekciju Hrvatima, piše sportsport.ba.

S druge strane, reprezentacija.ba dala je umjereni komentar koji u potpunosti opisuje današnju utakmicu: "Bosna i Hercegovina razbila Hrvatsku". U analizi BiH medija ističu kako je Hrvatska zastala kada je upoznala brzu i fleksibilnu zonsku obranu BiH reprezentativaca.


Sabit Hadžić ne tapka u mraku poput Vrankovića


Iako Vrankoviću rotacije služe da u četvrtoj utakmici na Eurobasketu pronađe idealnu petorku, izbornik BiH reprezentacije Sabit Hadžić koristi rotacije kako bi odmorio glavne igrače, i kako bi uveo pomutnju u hrvatske redove. SportCentar piše kako je glavno Hadžićevo oružje bio Domercant koji je tricama prelomio utakmicu, međutim uz njega su pogađali i Bajramović i Ikonić.

Većina BiH medija ponudila je zaključak kako je utakmica protiv Finske bila loš dan, a da je pravo lice bilo prikazano upravo protiv hrvatske reprezentacije, s kojom su se Hadžićevi izabranici doslovno poigravali.

Pročitajte više