Bijes u Srbiji: Ovo je bruka! Najgora Srbija ikad

Foto: Profimedia

TENISKU reprezentaciju Srbije iz Davis Cupa izbacila je Slovačka. Nakon dva poraza u pojedinačnoj konkurenciji Slovaci su u Kraljevu bili bolji i u meču parova te su tako poveli s nedostižnih 3:0. 

Prvo je Miomir Kecmanović (41. na ATP ljestvici) izgubio od 142. igrača svijeta Lukasa Kleina (7:6, 6:2), a zatim je Dušan Lajović (53. na ATP ljestvici) izgubio od 122. igrača svijeta Alexa Molcana (4:6, 6:2, 6:0). U parovima su Miomira Kecmanovića i Nikolu Ćaćića porazili Lukas Klein i Igor Zelenay rezultatom 7:6, 6:3. Najbolji tenisač svih vremena Novak Đoković odmarao je od reprezentativnih obveza.

Ovakav poraz izazvao je ljutnju u srpskoj sportskoj javnosti. "Bruka! Propast srpskog tenisa. Na što vam je ovo ličilo?! Zašto lijepo niste otišli na odmor i plažu, nego ste došli da se bezvoljno brukate u državnom dresu", naslov je Kurira.

"Nije problem izgubiti, čak ni od slabijih na papiru. Nije problem da "ti nije dan". Nije problem ni doživjeti debakl... Sve je to sport. Međutim, nemati nikakvu želju za pobjedom i predati se već na prvoj prepreci... Srpske tenisače je bilo mučno gledati", piše Kurir.

Sportklub: Najgora Srbija ikad

"Ovo je najgore izdanje Srbije u povijesti. Tko je gledao poraz od Slovačke, vjerojatno je rekao da više nikad neće biti na tribinama u Davis Cupu. Barem kada igra Srbija bez Đokovića", piše Sportklub, dok Nova.rs piše da je Srbiji hitno potreban reset. 

Srbija će krajem godine razigravati za ostanak u Svjetskoj skupini.

Pročitajte više