Bijesni Hakimi se nakon poraza od Hrvatske unio u lice predsjedniku FIFA-e

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA je drugi put u povijesti osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. U utakmici za treće mjesto na SP-u u Kataru svladala je Maroko 2:1 golovima Joška Gvardiola i Mislava Oršića. Druga je to uzastopna medalja za Hrvatsku nakon srebra prije četiri godine u Rusiji. Prva bronca osvojena je 1998. u Francuskoj. Ukupno je ovo treća medalja za Hrvatsku u tek šest nastupa na svjetskim prvenstvima.

U drugom dijelu utakmice, pri rezultatu 2:1 za Hrvatsku, obje reprezentacije su u kratkom razdoblju tražile kazneni udarac. Najprije je Sofyan Amrabat srušio Gvardiola u marokanskom šesnaestercu, a potom je Bruno Petković srušio marokanskog desnog bočnog Achrafa Hakimija tik na ulazu u hrvatski kazneni prostor.

Unio se u lice Infantinu

Nakon kraja utakmice Marokanci su pobjesnili na katarskog suca Abdulrahmana Al Jassima, a u tome je prednjačila zvijezda reprezentacije i PSG-a Hakimi. Nizozemski novinar Tom Egbers za portal Nos je rekao kako se Hakimijev bijes nastavio i u tunelu Khalifa stadiona.

Ondje je sreo predsjednika krovne nogometne organizacije Giannija Infantina, kojem se navodno unio u lice i bijesno protestirao protiv suca koji je na ovom Svjetskom prvenstvu izuzev utakmice za treće mjesto sudio jedino još u prvom kolu grupne faze. 

Pročitajte više