ŠPANJOLSKI SUPERKUP

Bilbao pobijedio Barcu i uzeo Superkup. Messi dobio povijesni crveni u 120. minuti

Foto: Marcelo de pozo

NOGOMETAŠI Athletica iz Bilbaoa pobjednici su ovosezonskog španjolskog Superkupa, oni su u finalu igranom u nedjelju u Sevilli svladali Barcelonu 3:2 (2:2, 1:1) nakon produžetka.

Barcelona je vodila 1:0 i 2:1 golovima Griezmanna (41, 77), no Athletic je uspijevao izjednačiti preko De Marcosa (42) i Villalibrea (90), da bi u dodatnih 30 minuta Williams (93) osigurao trofej baskijskoj momčadi.

Za Athletic je ovo treći naslov u Superkupu, nakon 1984. i 2015. godine, a do njega je stigao svladavši u polufinalu u četvrtak Real Madrid te u finalu Barcelonu.

Messi dobio prvi crveni ikad u Barceloni

Utakmicu je osim poraza Barcelone obilježio crveni karton za Lionela Messija koji je zaradio u 120. minuti utakmice. Argentincu je to prvi crveni karton u službenoj utakmici za Barcelonu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ CRVENI MESSIJA

Čovjek koji je do sada samo dva puta bio isključen i to oba puta u dresu Argentine pretjerao je u udaranju protivnika na sredini terena tijekom jednog duela u trku, a VAR mu to nije oprostio. Udario je Asiera Villalibrea, strijelca Bilbaova pogotka, zbog kojeg su se i igrali produžeci. 

Prvi izvještaji iz Španjolske su zasad jako loši za Messija. Katalonski mediji pišu kako će zbog ovog čina biti suspendiran na najmanje četiri utakmice, a vjerojatno i dulje. 

Samo dva crvena kartona u karijeri

Prvi od svoja dva crvena kartona u karijeri Messi je dobio 15. kolovoza 2005. u prijateljskoj utakmici Argentine i Mađarske koja mu je ujedno bila i debi u reprezentaciji. 

Tek 18-godišnji Messi ušao je u igru u 64. minuti umjesto Lisandra Lopeza i već nakon dvije minute morao je izaći iz igre jer je laktom udario igrača Mađarske. Tvrdio je da nije bilo namjere, ali sudac je bio nemilosrdan.

Drugi crveni karton zaradio je 14 godina kasnije kada je isključen 2019. godine na utakmici Copa Americe između Argentine i Čilea. Ušao je u okršaj s Garyjem Medelom u kojem su razmijenili nekoliko slabijih udaraca, a onda su obojica isključeni zbog naguravanja.  

Pročitajte više