TRANSFERI

Bild: Klopp želi Kosovara za 38 milijuna eura. Drugu želju će teže ostvariti

Foto: EPA

LIVERPOOL odavno radi na potencijalnim transferima koje želi ostvariti ovog ljeta, a njemački Bild piše da je Jürgen Klopp ozbiljno zagrizao za Milota Rashicu iz Werdera.

Sjajan 23-godišnji ofenzivac Werdera, koji može igrati lijevo krilo, špicu, polušpicu i lažnu devetku, ove sezone je u 21 utakmici zabio deset golova uz četiri asistenciji i najbolji je Werderov igrač. Rashica ima ugovor s Werderom do ljeta 2022. godine, ali i klauzulu od 38 milijuna eura koju može aktivirati bilo koji klub.

Bild tvrdi da je Klopp već poslao svoje ljude u Njemačku koji će uživo gledati Kosovara, a onda bi trebali navratiti i do Leipziga i nagovoriti Timoa Wernera na transfer u Liverpool. Naime, njemački reprezentativac i jedan od najatraktivnijih europskih napadača ima otpusnu klauzulu od 60 milijuna eura, ali ona se može aktivirati samo do kraja travnja. Nakon tog roka Leipzig za njega može tražiti koliko želi.

Leipzigov direktor Oliver Mintzlaff uvjerava njemačke medije da je Werner prezadovoljan u Leipzigu s kojim se ove sezone ravnopravno bori za naslov prvaka te da nema namjeru otići. No Klopp je Wernerov veliki obožavatelj i navodno će sve napraviti da ga dovede u klub i tako malo osvježi momčad za sljedeću sezonu. 

Transfer Milota Rashice trebao bi biti stvar formalnosti, no Wernera će Liverpool očito dobiti puno teže nego se očekivalo budući da on, barem za sada, ne namjerava otići iz Leipziga.

Pročitajte više