Bild: Bayernov ključni igrač želi otići zbog Tuchela

Foto: Profimedia

BAYERN je u teškoj situaciji. Nakon poraza kod lidera Bayer Leverkusena (3:0) te izgubljene prve utakmice prve nokaut-runde Lige prvaka kod Lazija (1:0), Bayern je izgubio i kod osrednjeg Bochuma (3:2) u Bundesligi, što mu je treći poraz zaredom. To mu se zadnji put dogodilo u proljeće 2015. 

Tuchel loše radi

Thomas Tuchel ispao je iz kupa, u prvenstvu zaostaje osam bodova za sjajnim Bayerom, a u Ligi prvaka mora nadoknaditi poraz u Rimu za ulazak u četvrtfinale Lige prvaka. Pored očajnih rezultata i igara, Bayern ima problema u međuljudskim odnosima.

Bild piše da je odnos Tuchela i Joshue Kimmicha (29) posve uništen. Kimmich je jedan od kapetana i najboljih igrača kluba, no s Tuchelom se uopće ne slaže. "Prije utakmice s Bayerom Kimmich je luđački radio kako bi bio spreman na vrijeme i uspio je upasti u kadar, no Tuchel se u najvažnijoj utakmici sezone odlučio za Pavlovića i Goretzku.

Kimmich želi otići iz Bayerna

To je Kimmicha jako razljutilo. Pod bivšim trenerom Julianom Nagelsmannom Kimmich je bio trenerova produžena ruka na terenu. Taj status je pod Tuchelom odavno izgubio. Zato sada razmišlja o odlasku iz Bayerna ovoga ljeta", piše Bild.

Kimmich ima ugovor s Bayernom do ljeta 2025., godine, a vrijedi 75 milijuna eura. U Bayern je stigao iz Stuttgarta u ljeto 2015. za 8.5 milijuna eura. Za Bayern je odigrao 373 utakmice. Zabio je 41 gol te upisao 100 asistencija.

Pročitajte više