Bild: Potjerana zvijezda od 85 milijuna eura ne želi se vratiti u Manchester United

Foto: EPA

JADON SANCHO (23) je u zimskom prijelaznom roku iz Manchester Uniteda otišao na posudbu u Borussiju Dortmund i, prema pisanju Bilda, ne želi se vratiti u engleskog velikana na kraju aktualne sezone. Podsjetimo, trener Uniteda Erik Ten Hag prozvao je Sancha u rujnu nakon poraza od Arsenala, rekavši da nije dobro trenirao uoči utakmice. Sanchu se to nije svidjelo pa je odgovorio:

"Molim vas, ne vjerujte svemu što pročitate. Neću dopustiti ljudima da govore stvari koje su potpuno neistinite. Ovog tjedna sam vrlo dobro radio na treninzima, a vjerujem da postoje i drugi razlozi za ovakvu odluku trenera, u koje ne želim ulaziti. Dugo sam bio žrtveni jarac, što nije pošteno!"

Sancho je bio izbačen iz momčadi i od tada nije igrao za United, već je na zimu došao u Dortmund. Bio je to povratak engleskog krilnog napadača koji je u Borussiji igrao između 2017. i 2021., a koja ga je potom prodala upravo Unitedu za 85 milijuna eura.

Borussia Dortmund ne može otkupiti Sancha od Uniteda

Sancho je ove sezone upisao svega tri nastupa za United, i to svaki po 30-ak minuta, dok je za dortmundski klub odradio devet utakmica i zabio jedan gol uz dvije asistencije. S obzirom na to da Borussia nema pravo u lipnju otkupiti njegov ugovor, morao bi se vratiti u United.

Međutim, Bild tvrdi da Sancho to ne želi te bi na ljeto htio pronaći drugu opciju. Navodno krivi Ten Haga zbog toga što mu je karijera krenula nizbrdo. S druge strane, ni Ten Hag ga ne želi u sastavu, ali je problem u tome što Sanchov ugovor s Unitedom vrijedi do ljeta 2026., dok mu tjedna plaća iznosi gotovo 300 tisuća eura.

Transfermarkt: Sancho vrijedi 25 milijuna eura

Sancho je igrao u akademiji Manchester Cityja te u Borussiji Dortmund i Manchester Unitedu. U Dortmundu ukupno ima 146 nastupa, 51 pogodak i 66 asistencija. U Unitedu je stao na 82 nastupa, 12 golova i šest asistencija. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 25 milijuna eura.

Pročitajte više