Bundesliga

Bild: Schalke želi vratiti klupsku legendu koja je najavila kraj karijere

Foto: EPA

SCHALKE pokušava dovesti 37-godišnjeg napadača Ajaxa Klass-Jana Huntelaara koji je za njemački klub igrao od 2010. do 2017. godine.

Huntelaar je najavio oproštaj od nogometa na kraju ove sezone, ali Schalkeu je svakako potreban samo do ljeta kako bi pomogao klubu da ostane u Bundesligi.

Vratili već jednog bivšeg igrača i prekinuli užasan niz

Schalke je trenutno pretposljednji na tablici i ima četiri boda manje od Kolna koji je 16. te ima šest bodova manje od Bielefelda koji je na 15. mjestu.

Ovaj klub je bio u velikoj rezultatskoj krizi i prošlog vikenda je zabilježio prvu pobjedu nakon 30 utakmica i 357 dana. Kod kuće je pobijedio Hoffenheim rezultatom 4:0.

U toj utakmici kapetansku traku nosio je Sead Kolašinac koji se u ovom prijelaznom roku vratio u klub nakon što je nastupao za Arsenal.

Nizozemac bio najbolji strijelac Bundeslige prije devet godina

U Schalkeu su nakon uspješnog povratka Kolašinca odlučili krenuti i po Huntelaara koji je tijekom sedam godina provedenih u klubu postao legenda.

Nizozemac je za Schalke odigrao 240 natjecateljskih utakmica pri čemu je postigao 126 golova i podijelio 35 asistencija. U sezoni 2011./2012. s 29 golova bio je najbolji strijelac Bundeslige.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više