Bili su treći u HNL-u, igrali finale Kupa, Europu... Sad se gase?

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

TRGOVAČKI sud u Splitu otvorio je stečajni postupak nad bivšim hrvatskim prvoligašem RNK Splitom. Klub odlazi u stečaj nakon što je splitska FINA u lipnju prošle godine predala sudu prijedlog za otvaranje postupka zbog neprekinute blokade računa od 120 dana u ukupnom iznosu od gotovo 57 tisuća eura, piše Dalmatinski portal.

U studenom 2023. punomoćnik dužnika predložio je da se odgodi odluka jer RNK Split u iduća dva mjeseca može izaći iz blokade, i to na temelju potraživanja prema klubovima po osnovu solidarnih naknada i naknada za treniranje i razvoj za transfere Ante Rebića, Roka Baturine, Ivana Durdova i Adriana Leona Barišića. U međuvremenu se podebljala i blokada računa koja je narasla na 187.628,15 eura pa je sud otvorio stečaj zbog nesposobnosti dužnika za plaćanje.

Split, klub osnovan 1912. godine, u sezoni 2009./10. izborio je plasman u prvu ligu, a već sljedeće sezone osvojio je treće mjesto i zaigrao u Europa ligi. Iz HNL-a je ispao u sezoni 2016./17., kad je osvojio posljednje, deseto mjesto. Trenutno je u četvrtom rangu natjecanja.

Pročitajte više