Bilić kupio omiljenog Turčina: Doveo ga je u Bešiktaš, a sad i u West Ham

Foto: Getty Images / Guliver Image

WEST HAM je pred potpisom jednog od najboljih igrača Bešiktaša Gökhana Törea. Turski reprezentativac Bilićev je stari poznanik, naime doveo ga je i dok je bio trener Bešiktaša, najprije na posudbu, a potom trajno iz Rubina Kazanja. Ovaj put kupit će ga odmah, Turci su ga pristali pustiti za 12 milijuna funti nakon što su u siječnju odbili pet milijuna manju ponudu.

Turski mediji prenose kako su se klubovi dogovorili oko odštete i sad tek preostaje riješiti detalje oko ugovora. Bilić će svog novog igrača imati priliku vidjeti na djelu već u prvoj utakmici hrvatske reprezentacije na Euru protiv Turske. U West Hamu će nositi broj sedam, a novu kupnju uskoro bi trebali službeno potvrditi i Čekićari.



Već je igrao u Engleskoj

Töreu ovo nije prvi dodir s nogometom na Otoku, dio svog juniorskog staža proveo je u Chelseaju. Bio je jedan od najboljih igrača rezervne momčadi plavih, ali nije se uspio probiti u prvu momčad ljutitog West Hamovog rivala. Pa se vratio u rodnu Njemačku, no ni tamo se nije snašao, te je otišao u Rusiju gdje ga je bivši hrvatski izbornik najprije primijetio.

Ove sezone bio je jedan od najvažnijih igrača turskog prvaka zabivši četiri gola i šest put asistiravši, West Hamu će se priključiti nakon Europskog prvenstva.

Pročitajte više