Bilić dovodi turskog divljaka: Ranjen je u pucnjavi, a iz reprezentacije je izletio zbog prijetnje pištoljem

Foto: Guliver Image/Getty Images

MENADŽERU West Hama sjajno je krenuo lov na igrače za novu sezonu, jer prije početka prijelaznog roka dogovorio je dolazak dvojca bez odštete; defenzivnog veznjaka Havarda Nordtveita iz Borussie Monchengladbach i Sofianea Feghoulija, ofenzivca iz Valencije. 

Ali, kako smo pisali, nakon toga je zapeo u pokušajima da dovede dokazanog golgetera, odbilo ga je nekoliko uglednih napadača. 
 
Ipak, Bilić sada hvata novi zalet na tržištu, jer kako ističu engleski i turski mediji, nakon dugih i iscrpljujućih pregovora s Bešiktašom, Hammersi su sve dogovorili oko dolaska desnog krila Gokhana Torea (24) na jednogodišnju posudbu za 3 milijuna eura, što bi do sljedećeg ljeta moglo prerasti u transfer uplati li Bilićev aktualni klub još 10 milijuna eura njegovom bivšem poslodavcu. 

Nije tajna da Bilić iznimno cijeni Torea kojeg je trenirao u Bešiktašu i da ga je još zimus želio dovesti u West Ham, ali sada će ipak doći do konkretizacije želje, s obzirom da je samo preostalo da Tore obavi liječnički pregled nakon čega će se priključiti pripremama West Hama u Americi.
 
Tore je u 43 utakmice pod Bilićem zabilježio 9 golova i 11 asistencije, dok je prošle, šampionske sezone, za Bešiktaš nastupio 35 puta, uz 6 golova i 9 dodavanja.
 
Iako mlad, Tore već ima bogato međunarodno iskustvo i prošao je nekoliko klubova. Nakon što je kao 17-godišnjak iz Bayer Leverkusena došao u Chelsea, nije se uspio nametnuti u dvije godine na Stamford Bridgeu, pa je 2011. otišao u HSV. Poslije jedne sezone u Njemačkoj otišao je u Rubin, gdje nije bio uspješan, pa je slijedila prvo posudba, a zatim transfer u Bešiktaš. 

I to bi bilo to što se tiče nogometaških postignuća Gokhana Torea. Ona vanterenska daleko su živopisnija, točnije debelo s onu stranu zakona. Jer Tore je u pucnjavi u noćnom klubu ranjen u rame, ali tu ne završavaju njegovi problemi s oružjem. 
 
Zbog drugog slučaja nije s reprezentacijom Turske (za koju ima 26 nastupa) išao na Euro, kao ni Ömer Toprak, s kojim je Tore nepomirljivo posvađan.
 
Bilićev miljenik je Topraku i Calhanogluu prije dvije godine uletio u sobu na okupljanju reprezentacije. Problem nije u tome, nego što je s Toreom pri tome bio njegov prijatelj naoružan pištoljem. Razlog? Toprakov prijatelj spavao je s Toreovom djevojkom, pa je ofenzivac Bešiktaša doživio pomraćenje uma.
 
Zato je izbačen iz reprezentacije, ali ga je Terim vratio, na što se Bayerov dvojac više nije želio vratiti pod zastavu. Na kraju je izbornik napravio kompromis i u na Euro je vodio Calhanoglua, dok su bez EP-a ostali Toprak te bivši i budući Bilićev igrač Tore. 
 

Pročitajte više