Bilić mu je prvi dao priliku, a on sad vrijedi 100 milijuna eura: "Nisam to očekivao"

Foto: EPA, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DECLAN RICE (24) ovog bi ljeta mogao napraviti jedan od najvećih transfera u nadolazećem prijelaznom roku. Kapetan West Hama pred odlaskom je iz kluba u kojem je započeo seniorsku karijeru, a očekuje se da će odšteta za engleskog veznjaka biti veća od 100 milijuna eura.

Kao najizgledniji kandidat za kupovinu Ricea trenutno se nameće Arsenal, ali Manchester United i Bayern München mogli bi mu biti vrlo ozbiljni konkurenti. Daily Mail je tim povodom objavio priču o Riceu, a jedan od sugovornika bio im je i Slaven Bilić, pod kojim je Rice 2017. debitirao za prvu momčad West Hama.

Bilić: Nemojmo si lagati... Nije izgledao kao da će biti jedan od najboljih veznjaka Premier lige

"Mislili smo da bi jednog dana mogao postati kapetan West Hama kao stoper, nešto kao John Terry, jer ima tu posvećenost i bio je vrlo pouzdan. Ali nemojmo si lagati... Je li izgledao kao da će postati jedan od najboljih veznjaka Premier lige? Nije, ne mogu lagati", rekao je Bilić.

Rice je otad skupio 244 nastupa za West Ham, postigao 15 pogodaka i postao kapetan kluba. Iako je nastupao za reprezentaciju Republike Irske, 2019. je odlučio predstavljati Englesku te je bio njen standardni igrač na zadnjem Europskom i Svjetskom prvenstvu.

Pročitajte više