Bilić najavio sezonu: Za Chelsea sam spremio Plan A i B, ali treba mi još jedan igrač

Foto: Guliver Image/Getty Images

SLAVEN BILIĆ prvi je menadžer koji se obratio novinarima na konferenciji kojom se najavljuje nova sezona Premier League.

West Hamu počinje u ponedjeljak, gradskim derbijem kod Chelseaja.
 
"Uzbuđen sam zbog teške utakmice na startu. Imam dobru momčad koja je dobro odradila pripreme."
 
Bilić je pun komplimeneta na račun suparnika Antonia Contea, novog trenera Bluesa: "Iznimno ga cijenim, sjajan je trener koji želi iz temelja promijeniti način na koji njegova momčad poima nogomet. Uvjeren sam da će napraviti dobar posao u Engleskoj."
 
Kakav posao mogu napraviti Hammersi na jugozapadu grada?
 
"Prošle godine smo pobjeđivali velike klubove u gostima i to iskustvo nam je itekako bilo od pomoći."
 
Što je Bilić pripremio za uglednog suparnika na klupi gradskog rivala?
 
"Preostala su nam još četiri dana i u fazi smo pripreme za Chelsea. Vidjet ćemo kako će proći ulazak u utakmicu. Već imamo spreman Plan A i Plan B."
 
Koliko implementaciji tih planova doprinose nova pojačanja?
 
"Očekujem da nam novi igrači budu pojačanja, a ne prinove i da to pokažu već na prvoj utakmici, teškom dvoboju kod Chelseaja. Rekao sam da mi treba pet igrača, ali sada mi doista treba lijevi bek. Razgovarao sam s predsjednicima i mislim da mi treba još jedan igrač."
 
Doveli ste četri igrača, jednog posudili, tražite lijevog bočnog, ali i dalje vam nedostaje vrhunski napadač kojeg ste očajnički tražili i poslali ponude za nekoliko golgetera?
 
"Poručujem da 100 posto nećemo više slati ponude za Lacazettea. Potpisali smo ugovor s Callerijem, koji dolazi na posudbu čim se pozitivno riješi njegov zahtjev za radnom dozvolom. On je vrhunski napadač kojeg smo tražili i neće poremetiti ravnotežu u našoj momčadi koja nam je potrebna pred težak početak sezone."
 
Andre Ayew je skupo plaćen?
 
"On je igrač koji donosi prevagu i pobjede. Doveden je kako bi momčadi dao kvalitetu više. Dokazao se u Marseilleu, a i u prvoj sezoni u Premier League odlično je igrao za Swansea. Također, iznimno nam je važno što je želio doći u West Ham. Dugo je bio naša meta i nekoliko puta sam o njemu pričao s Dimitrijem Payetom."
 
U kakvom je stanju najbolji igrač West Hama, koji nije odradio pripreme ni igrao prve europske mečeve jer je bio na produljenom odmoru nakon Eura?
 
"Još ne znam hoće li protiv Chelseaja igrati od početka, ali vratio se u odličnom stanju. Kao i svakom igraču, potrebne su mu pripreme, ali vratio se iznimno motiviran."
 

Pročitajte više