Premiership

Bilić najboljem igraču nudi novi ugovor samo dva mjeseca nakon što ga je kupio

Foto: EPA

SLAVEN BILIĆ nudi novi ugovor Matheusu Pereiri samo dva mjeseca nakon što ga je West Bromwich Albion kupio za 8,25 milijuna funti.

Pereira bi po novom ugovoru trebao zarađivati 45 tisuća funti tjedno, piše britanski Telegraph.

Prošle sezone podijelio 16 asistencija

Brazilski krilni napadač je u klub stigao na ljeto 2019. godine kao posuđeni igrač iz portugalskog Sportinga, a WBA je proteklog rujna otkupio njegov ugovor.

U prošloj sezoni Pereira je postigao osam golova i podijelio 16 asistencija za WBA, čime je pomogao klubu da izbori plasman u Premiership.

Ove sezone u šest ligaških nastupa upisao je jedan gol i dvije asistencije.

Novim ugovorom postao bi jedan od najplaćenijih igrača momčadi uz Jakea Livermorea, Kierana Gibbsa i Charlieja Austina.

On trenutno ima ugovor koji istječe na ljeto 2024. godine, a WBA će na novi ugovor morati staviti još jednu godinu tako da bi se prema novom ugovoru Pereira u klubu trebao zadržati do ljeta 2025. godine.

Radosna vijest nakon razočarenja

Novi ugovor za Pereiru bit će dobra vijest za Slavena Bilića koji nakon remija West Bromwicha kod Brightona (1:1) u šestom kolu Premiershipa nije krio ljutnju zbog onoga što mu je klub napravio neposredno prije utakmice. 

WBA je dan prije derbija začelja poslao egipatskog braniča Ahmeda Hegazija u saudijski Al Ittihad na posudbu uz obavezu otkupa. Bilić otkriva da je prodan bez njegova znanja klubu koji je vodio prije West Broma. Engleski mediji pišu da je Bilić poludio kada je saznao što je klub napravio. 

Međutim, WBA to opravdava time što se riješio preskupog Hegazijevog ugovora od 80 tisuća eura tjedno, a uz to je i dobio 5 milijuna eura odštete.

"Želio sam da Hegazy ostane. Iskusan je, vrhunski profesionalac, kvalitetan igrač i zato sam htio da ostane. On je htio ostati, ali onda se nešto dogodilo i on je otišao, iako me klub uvjeravao da će ostati", izjavio je Bilić.

Pročitajte više