slaven bilić

Bilić napao Uefu: Zaštitite nas, ovo nema smisla

Foto: Guliver Image/Getty Images

ENGLESKI mediji pišu kako je stvar gotova i kako će Nathan Ferguson, 19-godišnji desni bek Bilićevog WBA, od ljeta postati novi igrač Crystal Palacea.

Trener vodeće momčadi Championshipa je oštro napao Uefu i pozvao je da napravi više po pitanju zaštite manjih klubova od odlazaka najboljih igrača.

Ferguson je svojim igrama impresionirao niz klubova Premiershipa, u West Bromu je od svoje osme godine, ali njegov ugovor s matičnim klubom istječe 30. lipnja i on više ne trenira.

Palace je još u siječnju dogovorio transfer Fergusona vrijedan 11 milijuna funti, ali je dogovor propao u posljednji trenutak jer je mladi nogometaš imao problema s ozljedom.

"Taj potez Palacea bio je tajna posljednjih nekoliko mjeseci. Dali smo sve od sebe da zadržimo Nathana, ali bili smo nemoćni", rekao je Bilić za Sky Sports News.

"Dali smo mu šansu kad je bio vrlo mlad. Bio je jedan od onih igrača za koje smo odmah znali da su budućnost kluba i nismo više tražili nogometaše na toj poziciji jer smo na njega računali dugoročno'', ljutit je bio Bilić pa je nastavio:

"U osnovi, kad pogledamo što se događa, nema ni smisla imati akademije jer mladog igrača ne možete zadržati dugo. Igrač, agent, roditelji, bilo tko, svi oni žele otići čim dođe neka ponuda i to se mora promijeniti. Mi smo dobar klub, ali ne možemo kupiti drugog Nathana Fergusona. Da bismo ga zamijenili igračem njegove kvalitete, morali bismo potrošiti 15 milijuna funti, a toliki novac mi nemamo za desnog beka'', kazao je hrvatski trener koji je dodao da će ranjivost manjih klubova porasti nakon krize uzrokovane koronavirusom jer će manje novca biti na raspolaganju i ti će klubovi ovisiti o svojim omladinskim školama.

"Oni, nogometne vlasti, moraju pronaći neki model zaštite manjih klubova. Stalno slušamo obećanja, ali očito se ništa ne događa po tom pitanju.''

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više