Bilić: Neki su igrači bili impresionirani, ali bolje sad nego protiv Mađarske

HRVATSKA je svladala Moldaviju minimalnim rezultatom, a jedini strijelac je bio Niko Kovač. Kapetan je dobro skočio u 30. minuti i razveselio šest tisuća navijača na Kantridi.

"Puno je lakše kad se pobijedi. Moldavija je solidna ekipa koju se ne može razbiti i dati joj nekoliko komada. Vidite da znamo zabiti iz prekida. Rakitić je dobro centrirao, ja uvijek idem na prvu vratnicu i kad zakačim loptu završi u mreži", rekao je Kovač.

Niko Kovač: Austrija će igrati slično kao Moldavija

Kovač je naglasio da utakmica s Moldavijom bila dobra provjera jer će Austrijanci igrati slično kao naš današnji protivnik.

"U Čatežu ćemo raditi manjim intenzitetom nego do sad. Tamo ćemo vježbati prekide, nećemo forsirati snagu. Austrijanci će igrati slično kao Moldavija, a na nama je ih dobijemo. Najvažnije da budemo fizički spremni na Euru, trebamo igrače koji će biti ne samo fizički spremni nego i one koji se mogu brzo oporaviti. Imamo snage za pravi rezultat, ovo nam je velika šansa i ne smijemo je propustiti. Uvjeren sam da će sve dobro završiti", smatra kapetan hrvatske reprezentacije.

Bilić: Prvo poluvrijeme dobro, nastavkom nisam zadovoljan

Izbornik Slaven Bilić lošiju igru u drugom poluvremenu opravdao je činjenicom na igrači koji su ušli nisu puno igrali skupa te se ne razumiju.

"Zadovoljan sam prvim dijelom iako smo u dijelu radili nepotrebne greške. Imali smo nekoliko lijepih akcija i šansi te mogu reći da sam zadovoljan. Pranjić se nameće i on je prva opcija za lijevog braniča. Dobili smo na sigurnosti sa Šimunićem u centralnom dijelu obrane. Nastavkom nisam zadovoljan. Ušle su zamjene, a to su igrači koji nisu igrali skupa. Neki su momci bili impresionirani ali je bitno da su probili led. Bolje da se to dogodilo sad nego protiv Mađarske", rekao je Bilić.

"U nastavku priprema nećemo toliko raditi na snazi"

Izbornik je naglasio da je prvi dio priprema gotov i da će se u Čatežu raditi manjim intenzitetom nego do sad.

"Najprije smo radili na snazi, trenirali smo dva put dnevno. Sada nam dolazi druga faza gdje nećemo toliko raditi na snazi osim ponedjeljkom i srijedom", zaključio je Bilić.

M.Pa.
Foto: Index

Pročitajte više