"Bilić očajno želi izbjeći reprizu Zagreba kada je Walcottova brzina Hrvatsku raznijela na komadiće"

"DVIJE godine su prošle od kada je Hrvatska Engleskoj na Wembleyu priuštila pokislu večer poniženja i pobjedom 3:2 je izbacila s Eura" prisjeća se ESPN u opsežnoj najavi utakmice Hrvatske i Engleske.

Osveta je najbolja kada se servira hladna

"Pad Engleske rezultirao je otpuštanjem Stevea "The Wally with the brolly" McClarena kojeg je naslijedio Fabio Capello i pokrenuo bezgrešnu kvalifikacijsku kampanju koja bi pobjedom nad Hrvatskom rezultirala potvrdom plasmana na SP" podsjeća američka kuća na englesku renesansu pod Don Fabijem, dok je Hrvatska pak, išla obrnutim smjerom:

"Hrvatska se napatila u kvalifikacijama nakon što ih je uništilo ispadanje od Turaka na jedanaesterce u četvrtfinalu EP-a, a samopouzdanje im je dodatno srušeno samo tri mjeseca nakon tragične serije jedanaesteraca. Tada ih je Engleska razbila 4:1 u Zagrebu i tako im nanijela prvi domaći poraz".

"Pobjeda protiv Bjelorusije išćupana neuvjerljivom igrom pokazala koliko je bolna Modrićeva ozljeda"

"Bez Modrića je Hrvatima nedostajalo mašte i kreativnosti" dojam je nakon utakmice s Bjelorusijom nakon što se činilo da se Hrvatska oporavila od katastrofe s Englezima.

"Ako postoji drugi igrač kojeg Bilić nije htio izgubiti, to je Vedran Ćorluka, ali crveni karton kojeg je zaradio osigurao mu je mjesto na tribinama uz klupskog suigrača Luku Modrića"

"Bilić s ogromnom glavoboljom zbog problematičnog lijevo beka"

ESPN ističe da je hrvatski izbornik želio "problematičnu poziciju lijevog beka" popuniti polivalentnim Vedranom Ćorlukom jer je pod svaku cijenu htio spriječiti reprizu Zagreba kada je Walcottova brzina Hrvatsku raznijela na komadiće"

"To se dogodilo zahvaljujući Capellovoj smicalici, koji je detektirao Danijela Pranjića na lijevom boku kao Ahilovu petu hrvatske repreznetacije koju Walcott treba iskoristiti, a Arsenalov krilni napadač se odužio postigavši hat-trick."

"Pranjić se za frustraciju na Maksimiru može 'istresti' na Glenu Johnsonu"

"Usprkos defanzivnimn manjkavostima, ukoliko ga Bilić gurne na krilo, imat će priliku naplatiti sve nevolje koje je proživio na Maksimiru preko Glena Johnsona". ESPN također smatra kako je engleski desni bek slaba točka.

"Čale i Pokrivač bi trebali začepiti rupu na lijevom boku ali su zabrinjavajuće neiskusni" napominje isti izvor.

ESPN predviđa da će na lijevoj strani veze igrati Kranjčar ili Pranjić a Rakitić na desnoj, a kao moguće asove iz Bilićevog rukava vidi Mandžukića i Petrića.

Amerikanci također misle da će Hrvatska igrati 4-4-2 ali da će jedan od napadača biti iza prve špice.

Pročitajte više