Bilić odlučio: Hrvatska i Izrael igraju na Poljudu!

JUTRO nakon pobjede Slaven Bilić objavio je javnosti: hrvatska reprezentacija ekipu Izraela dočekat će u Splitu! Rušenje poljudskog prokletstva djelovalo je na izbornika, koji je sinoć imao dovoljno sreće da stvori uvjete za mirno ljeto.

> Bilić odlučio: Protiv Izraela na Poljudu!

> Ketsbaia: Ponosan sam na svoje igrače, držali smo u šahu ponajbolju reprezentaciju svijeta

> Bilić: Rodilo se! Da sam izgubio otišao bi doma

> Marković: Ne smetaju me zvižduci, znam da me Splićani vole


> Krvavi obračun u Splitu - Torcida napala Boyse: "Bilo je krvi ka´ kiše"

"Pričali smo s igračima, pitanje je gdje se oni osjećaju najugodnije. Naravno da nas se pita gdje ćemo igrati, a mogu potvrditi kako se vidimo u Splitu protiv Izraela", rekao je izbornik.

Utakmica s Izraelom na rasporedu je 7.11. 2011. godine.

Bilić je taj koji odlučuje gdje će reprezentacija igrati, rekao nam je to sinoć i Vlatko Marković.

"Uvijek su izbornici odlučivali, ja nisam krivac što nismo bili u Splitu tako dugo. Izbornici biraju - izbornici odgovaraju"

Bilić: "Razbili smo prokletstvo, pobjedili radi Drage Gabrića i osvetili se Gruziji, sve u jednome"

Dan poslije pobjede nad Gruzijom, stručni stožer hrvatske reprezentacije izašao je pred novinare vidno umoran, ali i zadovoljan.

"Film se vrti nakon svake utakmice, ali ova je bila posebna. Četrnaest godina nismo dobili, razbili smo prokletstvo, pobjedili radi Drage Gabrića i osvetili se Gruziji, sve u jednome", rekao je Bilić nakon prospavane noći.


"U dobroj smo situaciji, sve je na nama, a objektivno sljedeće dvije trebali bi pobijediti."

Što se tiče prezentacije igrača na terenu Slaven je svjestan da dosta stvari nije funkcioniralo...

"Napad nije funkcionirao, Jelavić i Perišić se nisu snašli"

"Ako nešto nije bilo dobro to su naša četiri igrača naprijed u prvom poluvremenu. Jednostavno nisu sudjelovali u igri. Imali smo ponekad i dva igrača na boku, a nismo kvalitetno centrirali.Perišić i Jelavić? Dobili su priliku jer su imali sjajne sezone u klubovima i vrlo dobro radili na treninzima, istina je da nisu reagirali najbolje", istaknuo je izbornik Bilić.

"Ali nemoj te samo pričati o našim pogreškama. Moramo dati Gruzijcima kredit i u Tbilisiju i sinoć na Poljudu. Trebalo je čekati da se Gruzija povuće još više, naprave neke rošade i umore se malo. Srećom pa smo bili strpljivi", dodao je.

Pokušao je objasniti što je mislio kada je sinoć rekao da bi spakirao kofere da su remizirali s Gruzijcima.

"Da se nije sinoć pobijedilo moj ostanak na klupi bio bi teško održiv. Stvorila bi se atmosfera, a i meni se osobno više ne bi dalo"

"Mi ne bi kompromitirali odlazak na Euro s remijem, ali da se nije sinoć pobijedilo moj ostanak na klupi bio bi teško održiv. Stvorila bi se atmosfera, a i meni se osobno više ne bi dalo", rekao je Bilić.


Sličnog razmišljanja bili su Aljoša Asanović i Nikola Jurčević...

"Svaka je utakmica teška, a možda je ova meni i Slavenu bila malo posebnija. Sretni smo, grad Split se pokazao sjajnim, igrači su se osjećali konformno. Bilo je teško igrati, Gruzijci imaju deset igrača u bloku, odlično stoje na terenu i u izvrsnoj su kondiciji. Pokazali smo koliko smo jaki, sve smo barijere srušili i prokletstvo je palo", spremno će Asanović.

"Najstresnija utakmica otkako sam u stožeru Hrvatske. Bilo je to biti ili ne biti. Bili smo u velikom grču, ali zasluženo smo pobijedili", dodao je Nikola Jurčević.

Srebrić: "Veliki je uspjeh bio ovaj projekt "reprezentacija u Splitu" i vrlo smo zadovoljni kako je sve proteklo. Stvari kojima se ne možemo podičiti bile su minimalističke"

Riječ na kraju dobio je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić koji je pohvalio cjelokupni događaj u Splitu, iako je imao sitne zamjerke. Naime ustaški povici i bengalske Uefa će sigurno sankcionirati.

"Veliki je uspjeh bio ovaj projekt "reprezentacija u Splitu" i vrlo smo zadovoljni kako je sve proteklo. Poljud je bio prepun, a nije bio vikend i zato treba zahvaliti vama novinarima. Ipak bilo je nečeg čime se ne možemo podičiti. Ne možemo očekivati od Uefe da će aplaudirati na neke viđene stvari, koje su istina bile minimalističke. Povici i bengalke Uefa će sankcionirati", rekao je Srebrić.

"Takvo ponašanje počinje od vrtića, škole i obitelji. Naravno da je za svaku osudu, nije to sporno", dodao je Bilić.

Pročitajte više