koronavirus u sportu

Bilić oduševio Engleze: Svaka čast Kloppu, ali ja sam sebičan

Foto: Gulliver / Getty Images

SLAVEN BILIĆ progovorio je o top temi u engleskom nogometu i dobio simpatije tamošnje javnosti zbog iskrenosti.

Jurgen Klopp predvodi menadžere bijesne što Premier League ne dopušta pet zamjena igrača na utakmici tijekom pandemije koronavirusa, zbog koje je ionako pretrpan raspored zgusnut do neizdržljivosti. Zbog toga su igrači iscrpljeni i skloniji ozljedama nego inače. Kloppa podržava i Pep Guardiola.

Njihovo zalaganje za veći broj zamjena u odnosu na regularne tri je razumljivo, jer igraju četiri natjecanja, a glavni igrači posebno im se troše u najvažnijima, prvenstvu i Ligi prvaka te u čestim utakmicama reprezentacija.

S druge strane su treneri malih klubova, prije svega onih koji se bore za opstanak, među kojima je i Bilić. Oni nemaju problema s igranjem u Europi niti im igrači odlaze na okupljanja nacionalnih momčadi. Menadžeri davljenika ne žele uvođenje pet zamjena jer bi to samo produbilo kvalitativni jaz između jakih i slabih klubova, zato što potonji nemaju ni prve momčadi dostojne natjecanja s najvećima, a kamoli rezervne igrače. 

Bilić je za Sky Sports govorio o detaljima sastanka na kojem su menadžeri Premier League raspravljali o ovom problemu, a otvoreno je rekao zašto ne želi pet zamjena: "Zato što smo sebični. Svaka čast Kloppu i Pepu, slažem se s njima, ali još više se slažem s Chrisom Wilderom, trenerom posljednjeplasiranog Sheffield Uniteda. Mi nemamo dovoljno velike ni kvalitetne momčadi za igranje s pet rezervi. Najbolja rečenica na sastanku je ona Scotta Parkera, menadžera Fulhama, koji se također bori za opstanak: Neka o broju zamjena odluči Premier League, a ne mi. Ne želim uvođenje pet zamjena, ali ako tako odluči nadležno tijelo, pokorit ću se tom pravilu."

Pročitajte više