Bilić: S Talijanima nećemo igrati revijalnu utakmicu

NAŠI reprezentativci će se uoči "akcije Italija" okupiti u hotelu Sheraton u nedjelju navečer, nakon čega će svi zajedno otići u Čatež. Za Livorno kreću u ponedjeljak u 20 sati.

Kako je kazao na press konferenciji izbornik Slaven Bilić s nestrpljenjem očekuje jedinu pravu provjeru prije kvalifikacijske utakmice s Rusijom u Moskvi.

O Talijanima Bilić kaže kako vjeruje da će imati 5-6 novih igrača u odnosu na momčad s kojom su osvojili Svjetsko prvenstvo.

"Na papiru se može izgledati slabije, to nam odgovara. S Talijanima nećemo igrati revijalnu utakmicu, niti ćemo pozdravljati svjetske prvake. Želimo kroz jednu pravu natjecateljsku utakmicu vidjeti gdje smo." - kazao je Bilić.

Umjesto Joeya Didulice koji je otkazao zbog obveza u AZ Alkmaaru, Bilić je pozvao Vedrana Runju. U Sheraton neće doći niti Šimić koji momčad čeka u Italiji, a Klasnić i Vranješ će zakasniti zbog prvenstvene nedjeljne utakmice. O čemu je razgovarao s Pršom i kakav je dogovor pao Bilić nije želio govoriti.

"Ubuduće će svi morati doći na vrijeme. Ovo je posljednji put da na okupljanje ne dolaze svi" - kazao je novi hrvatski izbornik.

"Imao sam viziju o igri hrvatske reprezentacije i kad sam bio njen navijač. Sastav imam u glavi, ali bit će tu više varijanti koje ću isprobati. Malo ćemo modificirati igru. Igrat ćemo s četiri igrača u zadnjoj liniji. Imam svoj koncept, ali prvo ću ga objasniti igračima. Mislim da se neće morati privikavati na igru s četvoricom u zadnjoj liniji jer tako igraju u sovjim klubovima." - pojasnio je Bilić strategiju.

"Iz knjige i iz prakse naučio sam da sustav određuje broj igrača u zadnjoj liniji, sve ostalo može se kombinirati. " -dodao je.

Na upit novinara o Luki Modriću, Bilić je kazao kako je on pogrešna osoba za to. "Nakon onog treninga kojeg sam imao s Lukom u mladoj reprezentaciji njegov sam zagovornik, međutim to ne znači da je njegovo mjesto u momčadi zacementirano. Ukoliko će igrati na razini iz zadnje dvije utakmice onda će biti u momčadi. Luki su često spočitavali fizičku spremu, no on je igrač koji traži duel igru i iz duela obično izađe na dobar način" - komentirao je kratko Modrića izbornik dodajući kako njegov suigrač Čale protiv Arsenala nije igrao dobro, no to neće poljuljati Bilićevu vjeru u njega.

"Pogledao sam i Milana Rapaića u Liegeu i smatram da njegovo iskustvo može puno toga dati ovoj reprezentaciji. Kod njega je uvijek bila upitna povratna trka, ali lijeva noga i centaršut su perfektni. Mislim da mu je igranje u Europi donijelo korist, pogotovo kada se radi o trčanju." - dodao je izbornik.

O Rusima je Bilić kazao kako su financijski moćni, te da svi igrači igraju domaću ligu, pa se ne trebaju posebno uigravati.

"Igraju sve bolje i bolje, ali ne vjerujem da Hiddink može napraviti podvig kao s Korejom. Nema toliko vremena, a i mentaliteti su bitno različiti." - dodao je Bilić.

D.R., I.K.

Pročitajte više